Almassora: Almassora recupera el nom la Molineta per a la plaa de Som Cermica


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188657_115313/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 17-09-2019
Almassora recupera el nom la Molineta per a la plaa de Som Cermica

L'Ajuntament d'Almassora denominar plaa de la Molineta a l'entrada a la Vila des de l'avinguda de Borriana. El recinte, en obres grcies a la subvenci concedida per la Diputaci Provincial dins del concurs Som Cermica, recuperar el nom tradicional de la partida d'horta que donava accs al centre histric. La decisi ve motivada pel record al patrimoni hidrulic i a l'agricultura local.
L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, i la regidora de Patrimoni, Carmina Martinavarro, han visitat aquest mat les obres per a comprovar l'avan d'uns treballs que encaren ja la seua recta final. El centre de la plaa est ocupat per un mirador que dna nom al projecte, Una finestra a l'horta. En el seu honor aquesta plaa prendr la toponmia tradicional de la zona on figura el mol La Molineta, l'edificaci que conserva la maquinria original.
Pensem que aquest record al nostre passat, estretament vinculat al camp, a l'esfor de l'agricultura i de l'horta local, seria un bon punt de partida per a adequar installacions i recintes actuals com aquesta plaa sense perdre de vista els orgens de la nostra terra, segons Martinavarro. No en va, les obres ja deixen a la vista un mirador de grans dimensions en el centre de la plaa, que respecta la squia antiga a l'entrada a la Vila i ha sumat ja illuminaci i el paviment de cermica fabricat a Almassora.
A ms, les ceibes situades vorejant la carretera han guanyat visibilitat en un entorn prxim a l'horta d'Almassora, en el lmit entre els cultius i el barri antic. Per aix, el projecte guanyador de Som Cermica es converteix en mirador cap a l'horta amb un clos de mitj altura pel qual s'albiren els camps ms prxims. La vegetaci conviur amb la resta de mobiliari urb i elements arquitectnics que combinen materials com les resines, el paviment porcelnico, el formig i l'arena.
La remodelaci est valorada en 135.000 euros i afecta a una superfcie aproximada de 1.900 metres quadrats que ha perms derrocar el mur existent, aplanar la terra i incloure un mirador, a ms d'un rellotge solar. La plaa, completament oblidada i degradada, es convertir en un espai de trobada, amb unes vistes agradables i accessos dignes, segons la regidora de Patrimoni.
Una vegada dignificat aquest accs a la Vila amb crrec al pressupost de la Diputaci Provincial, comenaran les obres de conversi en zona de vianants del barri antic, aquestes cofinanades per la Uni Europea i l'Ajuntament d'Almassora. Sn projectes independents que no coincidiran en el temps i que permetran embellir el conjunt i modernitzar l'accs al barri antic.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios