Almassora: Almassora acudeix al jaciment arqueològic del Torrelló aquest cap de setmana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190624_117000/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 16-11-2019
Almassora acudeix al jaciment arqueològic del Torrelló aquest cap de setmana


Galí i Martinavarro acompanyen als veïns en les visites guiades

Aquest cap de setmana més de 100 veïns acudeixen al jaciment del Torrelló a través de les visites guiades organitzades per la Regidoria de Patrimoni. Els assistents, repartits en tres torns matinals el dissabte i dos el diumenge al matí, poden comprovar les actuacions realitzades el mes passat i que garanteixen la conservació de la muralla durant 50 anys. La intervenció va estar cofinançada pel consistori i els fons FEDER de la Unió Europea.
Les visites guiades pel Torrelló aquest cap de setmana compten com a novetat amb tallers infantils d'arqueologia en l'últim torn de cada matí. Així, les persones adultes que van acompanyades per menors poden seguir l'explicació, mentre els xicotets reben xarrades impartides per monitors més adaptades a la seua edat. Els veïns van reservar la seua plaça mitjançant una inscripció prèvia obligatòria en la pàgina web municipal.
L'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Patrimoni, Carmina Martinavarro, han acompanyat als visitants en el matí del dissabte. “És un orgull veure que tants veïns d'Almassora acudeixen al jaciment del Torrelló i que es mostren satisfets amb els avanços i les millores que s'estan fent en una de les zones més històriques de la nostra localitat”, ha declarat Galí.
A més, la regidora de Patrimoni, Carmina Martinavarro, ha confirmat que en el 2020 està previst realitzar una nova intervenció per a deixar a la vista nous metres de muralla. Pel fet que els tècnics del projecte van determinar que el llenç de muralla aparegut el mes passat corresponia a una fortificació inèdita.
Cal recordar que a principis de mes el departament de Patrimoni de l'Ajuntament d'Almassora va recrear el jaciment arqueològic del Torrelló del Boverot a través del vol d'un dron. Aquestes imatges permeten cartografiar al detall la fisonomia del terreny situat en el límit del terme municipal. L'arqueòleg municipal, Gerardo Clausell, va supervisar el projecte, cofinançat també amb fons FEDER de la Unió Europea. D'aquesta manera, qualsevol internauta pot realitzar un passeig ‘en línia’ per les ruïnes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana