Almassora: Almassora celebrarà tancament de bous en Santa Quitèria 2020


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190828_117187/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 22-11-2019
Almassora celebrarà tancament de bous en Santa Quitèria 2020

Acord entre les penyes i l’Ajuntament per al finançament dels cerrils

La regidora de Festes d'Almassora, Isladis Falcó, i les penyes implicades han confirmat la celebració del tancament de bous en la setmana gran de Santa Quitèria 2020. D'aquesta forma, finançaran els exemplars l'Ajuntament i les penyes El Caragol, Aficionades Taurines d’Almassora, Aficionats al Bou i el grup format per El Racó, T’Empujen, Sant Fermín i Penjats.
Falcó ha agraït a les agrupacions “la disposició i la bona voluntat de totes les parts a treballar per l'afició i que en les festes de Santa Quitèria tinguem un esdeveniment tan multitudinari com és sempre el tancament”. L'edil de l'àrea ha apuntat que la popular carrera per la Vila tindrà lloc el primer dissabte de la setmana gran de maig, el dia 16, gràcies a l'acord entre les formacions implicades i el consistori.
El tancament obrirà el cartell taurí d'Almassora com a ‘plat fort’ d'unes festes en les quals els bous al carrer tornaran a atraure a corredors i espectadors fins a la Vila per a gaudir de la carrera. Després de la reunió entre les parts que han confirmat la seua voluntat de col•laborar amb el finançament d'aquest esdeveniment, el pròxim pas serà la cerca dels sis exemplars cerrils.
Falcó confia que hi haurà acord per a tancar al més prompte possible el cartell de la carrera, com ja va ocórrer en les passades festes de Santa Quitèria. “Estic convençuda que consensuarem el que creguem el millor lot per a Almassora”, segons aquesta part, “perquè la nostra Vila torne a convertir-se en el centre de la festa taurina”. La regidora de Festes ha incidit en el potencial econòmic del tancament, atés que suposa l'arribada de nombrosos visitants i un impacte “indiscutible” en els negocis locals.
Respecte al traçat, Falcó ha recordat que en el plec de condicions que assumirà l'empresa encarregada de la conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaça de l'Església figura que els treballs no poden obstaculitzar el desenvolupament de les festes patronals, de manera que el barri antic viurà les festes de Santa Quitèria amb normalitat.
D'altra banda, l'edil ha recordat que segueix obert el termini per a registren les seues candidatures les joves interessades a formar part de la cort d'honor 2020. Les dames de la successora de Nuria Alcalde Vedrí o les seues famílies han d'acudir al Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) per a deixar constància del seu interés per ostentar el càrrec.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana