Almassora: El PP rebutja el pressupost de PSPV i Ciutadans que Intervenció considera il•legal


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192257_118416/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192257_118416/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-01-2020
El PP rebutja el pressupost de PSPV i Ciutadans que Intervenció considera il•legal

És la primera vegada que un pressupostes presenta amb l'informe en contra de l'interventor i se salta el límit de despesa establida pel Govern d'Espanya

“PSPV i Ciutadans no sols han sigut incapaços d'arribar a un acord perquè en 2020 el pressupost estiguera vigent, és que hui ens han presentat una proposta que Intervenció alerta que és il•legal”. El Grup Popular a l'Ajuntament d'Almassora ha votat en contra “d'un pressupost històric perquè és la primera vegada que el municipi debat un projecte amb un informe en contra d'Intervenció”.
Vicente Blay Casino Serra, portaveu adjunt del PP, ha lamentat que després d'haver retardat l'aprovació del projecte, ni PSPV ni Ciutadans hagen sigut capaços de dissenyar una proposta legal. “Almassora gastarà 1,6 milions més del permés pel Govern d'Espanya però a l'esquerra li importa poc saltar-se la llei. És un bon exemple per a la ciutadania a la qual sí que li exigeixen que siga polida en el pagament de les seues obligacions fiscals amb l'ajuntament”.
L'informe d'Intervenció assenyala que Almassora gastarà en 2020 un import 20.430.651,64 euros quan el límit hauria de ser de 18.824.488,28 euros. “Ens condueixen a un Pla Econòmic Financer que limitarà les inversions i que obligarà a realitzar modificacions”. Les mateixes, ha recordat Blay a l'alcaldessa, que Merche Galí qüestionava en el debat del pressupost de 2015. Llavors, ha assenyalat el portaveu adjunt, “la hui alcaldessa argumentava que no podia donar suport a un pressupost que anava a modificar-se. Hui és ella la que ho presenta. I ho fa, a més, amb un informe en contra de l'òrgan de control econòmic del consistori: Intervenció”.
Des del Partit Popular han reclamat al PSPV i al seu soci de Ciutadans rigor i responsabilitat. “Fa un any aprovem el Pla Edificant i no han fet absolutament res. Van anunciar l'ampliació i reforma imminent de l'IES Álvaro Falomir i ara asseguren que s'ha de derrocar. Fa cinc anys l'alcaldessa va anunciar prioritat absoluta per a la compra del sòl en el qual s'ha de desenvolupar la pantalla verda i no s'ha fet res. Fa un any es va anunciar l'enderrocament de l'edifici 167 a l'estiu i segueix en peus. Presentem mocions per a treballar en la planificació d'un nou poliesportiu i segueixen sense moure un dit. Llancem en 2015 el projecte del trinquet i hui la infraestructura està paralitzada”. En opinió del portaveu adjunt, “Almassora necessita fets, està fart de falsos anuncis”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana