Almassora: Facsa substituirà el depòsit d’aigua de 1932 per a triplicar la capacitat i evitar fugides a Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192411_118550/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 18-01-2020
Facsa substituirà el depòsit d’aigua de 1932 per a triplicar la capacitat i evitar fugides a Almassora

Situarà el nou, de 5.000 metres cùbics, en el mateix emplaçament després de demolir l’actual

Facsa, l'empresa concesionara del servei de proveïment d'aigua potable i clavegueram d'Almassora, substituirà enguany el depòsit d'aigua construït en 1932 a escassos metres de l'estació del tren per un que triplicarà la seua capacitat. A més d'incrementar el volum, la localitat millorarà les prestacions al veïnat en solucionar els problemes de fugides en la xarxa.
El nou depòsit estarà situat en el mateix emplaçament que ocupa l'actual, conegut com a depòsit de capçalera 1 o poble i que després de 88 anys de servei requereix de la seua renovació. El projecte previst per a aquesta anualitat permetrà multiplicar la capacitat, en passar d'un volum actual d'emmagatzematge de 1.700 metres cúbics a 5.000 metres cúbics.
La junta de govern de l'Ajuntament d'Almassora aprovarà aquest dilluns el projecte del nou tanc d'aigua presentat per l'empresa Facsa i inclòs en les millores de 2020 que contempla el contracte entre totes dues entitats. A més d'aquesta actuació, la signatura i els serveis tècnics municipals prioritzaran altres intervencions en la xarxa per a millorar el servei a la ciutadania.
Respecte a aquest nou sistema d'emmagatzematge, rebrà l'aigua procedent dels pous 1 (local), 2 i 3 (situats a quasi un quilòmetre de distància) i, al seu torn, aquest depòsit omplirà mitjançant una vàlvula motoritzada el depòsit de relevación. Entre tots dos sumaran 7.000 metres cúbics i eliminaran les pèrdues d'aigua que es produeixen actualment per les clivelles i fissures que presenta el depòsit actual per la seua antiguitat.
A més, tal com recorda l'entitat, és necessari augmentar la capacitat d'emmagatzematge d'aigua potable a Almassora i garantir d'aquesta manera el subministrament en les hores punta. Respecte al proveïment de la zona de platja, en l'actualitat, el districte rep l'aigua procedent des del punt de lliurament de Castelló. No obstant això, amb aquest nou depòsit que multiplica la seua capacitat, la localitat evitaria dependre del municipi veí en cas d'executar en el futur l'obra de nova conducció a la platja.
Renovació de materials
Les millores anunciades per a enguany se sumen als 193.600 euros invertits durant 2019 per a eliminar progressivament el fibrociment de les canonades antigues per materials més duradors i sostenibles i així millorar el servei. Una de les últimes actuacions va afectar l'entorn del col•legi Ambaixador Beltrán en detectar l'entitat un tram de conducció en el qual es produïa sobrecàrrega en els moments de màxima demanda i provocava trencaments en les conduccions.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana