Almassora: Almassora inicia l’adjudicació dels projectes dels col•legis Santa Quitèria i Ambaixador


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192609_118720/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 24-01-2020
Almassora inicia l’adjudicació dels projectes dels col•legis Santa Quitèria i Ambaixador

Els dos gabinets d’arquitectura presenten les seues propostes

L'Ajuntament d'Almassora ha rebut les ofertes dels dos gabinets d'arquitectura guanyadors del concurs de disseny dels col•legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán. Les empreses participants en el procés negociat han ajustat les seues propostes als pressupostos del consistori, que sumisquen més de 601.367,97 euros entre tots dos procediments. Superat aquest procés, Contractació requerirà ara la documentació per a adjudicar els expedients a totes dues empreses, de manera que els gabinets puguen començar a treballar en els projectes.
El més costós econòmicament és el disseny del col•legi Ambaixador Beltrán, un concurs al qual es van presentar 14 ofertes i el guanyador de les quals va ser Durán Moreno Arquitectos SLP. L'estudi extern compta amb un pressupost 345.658,54 euros, mentre que el gabinet que va guanyar el disseny del Santa Quitèria disposa d'un límit de 255.709,43 euros amb càrrec al pla Edificant de la Conselleria d'Educació.
L'edificació de tots dos col•legis superarà els 10,2 milions d'euros i permetrà eliminar els barracons del Santa Quitèria –creat en aules provisionals en 2010- i construir un nou Ambaixador Beltrán en l'emplaçament actual però ampliat. És per això que aquest, que inclou la demolició dels dos edificis i els antics habitatges del professorat, és el més costós.
El futur Ambaixador Beltrán s'alçarà en un solar de 5.700 metres quadrats amb sis unitats d'Infantil, 12 de Primària i menjador per a 360 comensals distribuïts en dos torns. L'enderrocament i construcció en la ubicació actual eixirà a concurs públic per 6,1 milions d'euros. Els murs perimetrals i el clos que ara embolica el centre es demoliran per a crear un nou col•legi adaptat a les necessitats actuals.
Per part seua, la guanyadora del certamen d'idees del Santa Quitèria, al qual es van presentar sis signatures, va ser l'UTE Francisco Luis Miravete Martín, Francisco de Paula García Martínez, Dirección y control técnico de obras y proyectos SL i Leing SL. Les obres eixiran a licitació per 4.153.914,66 euros per a edificar al carrer Drets Humans i abandonar els barracons de 2010. El disseny s'ajusta a una superfície de 5.041,70 metres quadrats amb tres unitats d'Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 comensals en dos torns.
La tramitació de tots dos expedients figura en la Plataforma de Contractació de l'Estat, que recull l'obligatorietat de tots dos estudis d'arquitectura de presentar les seues ofertes fins al dia 20, com ha ocorregut en els dos casos. El procés per a la construcció dels dos col•legis segueix les directrius del pla Edificant, la delegació de competències del qual a l'Ajuntament per a la construcció d'aquests dos col•legis va ser aprovada pel ple al juliol de 2018 amb els vots favorables de PSOE, Compromís i Se Puede.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana