Almenara: Almenara tindrà contenidors per al reciclatge de l'oli usat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155546_89240/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 20-03-2017
Almenara tindrà contenidors per al reciclatge de l'oli usat

L'Ajuntament d'Almenara i l'empresa BDMED, han aconseguit un acord perquè s'encarregue del servei de recollida de l'oli usat en els domicilis de la localitat amb l'objectiu de seguir “apostant pel reciclatge en aquest cas de l'oli usat que és contaminant i seguir buscant la preservació i la cura del nostre medi ambient” tal com ha afirmat el regidor de Medi ambient, Joan Pau Roig. L'empresa adjudicatària té una planta de tractament de biodiesel a Onda i ja treballa en altres localitats.

En concret, en la primera fase, s'instal·laran dos contenidors per a la recollida de l'oli usat en els domicilis. El primer d'ells se situarà en el carrer Lepanto, al costat del Mercat Municipal d'Almenara, que és una de les zones de pas més utilitzades pels veïns. L'altre se situarà en l'àrea nord del municipi, en la Plaça Constitució, que és on es troba el local dels jubilats i pensionistes. Roig ha destacat que “l'empresa arreplegarà l'oli usat cada dues setmanes i s'encarregarà del manteniment i neteja dels contenidors”.

Cal assenyalar que en l'Ajuntament d'Almenara, una vegada s'instal·len els contenidors per BDMED, repartirà una sèrie d'embuts, i impulsarà al costat de l'empresa una sèrie de xarrades formatives i informatives dirigides a les mestresses de casa, jubilats, escolars i alumnes de l'institut de la localitat amb la finalitat de conscienciar sobre la necessitat de reciclar l'oli. Al mateix temps també es mantindran xarrades i contactes amb els bars i locals dedicats a la restauració.