Almenara: Estel Bosó presenta la reedició del seu llibre sobre la història, patrimoni i rutes d'Almenara


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/6/158770_91065/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 06-06-2017
Estel Bosó presenta la reedició del seu llibre sobre la història, patrimoni i rutes d'Almenara

La historiadora i investigadora d'Almenara, Estel Bosó Doménech presentarà dijous que ve 8 de juny a les set de la vesprada en la Biblioteca Municipal Joan Fuster d'Almenara el seu últim llibre titulat “Reconstrucció del Paisatge rural i urbà a partir del Patrimoni hidràulic d’Almenara, la marjal i els Estanys. Rutes Temàtiques” en el qual cercarà d'una banda realitzar una evolució històrica del paisatge local i per una altra oferir rutes que es puguen recórrer. El llibre ja va ser publicat en 2011 per la Caixa Rural i es reedita ara després de l'èxit obtingut.

Així Bosó assenyala que la primera part ha estudiat com es gestionava el territori a Almenara a través de les diferents èpoques, utilitzant el fil comú de la reconstrucció del paisatge usant la ruta de l'aigua, doncs totes les civilitzacions han anat gestionant aquest element per a la seua supervivència, la qual cosa també ha servit per a veure l'evolució del paisatge, des del principi amb els jaciments paleontològics de Casablanca, les restes del neolític en zones com el Castell, el Puntal del Cid o els Estanys, l'època íbera, la medieval fins a arribar al segle XX amb la línia XYZ. 

A més el llibre es complementa amb una segona part que consisteix en la realització d'una sèrie de rutes històriques i turístiques per diversos paratges de la localitat amb l'objectiu de donar a conèixer i difondre el patrimoni local.