Almenara: 10 anys d'escacs escolar a Almenara


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/6/159011_91186/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 10-06-2017
10 anys d'escacs escolar a Almenara

Organitzat conjuntament pel CEIP JUAN CARLOS I i l'IES Almenara el proper dijous dia 15 de juny a les 12 hores el Gran Mestre Internacional i Campió d'Espanya JULEN ARIZMENDI donarà una coferència en l'IES Almenara adreçada tant als membres de les comunitats educatives com a qualsevol persona interessada en els escacs.
Julen Arizmendi será pressentat per Luis Barona, vice-president de la Federació Valenciana d'Escacs qui informarà al voltant del treball que la Federació ve realitzant en mires a la introducció dels escacs dins els continguts escolars seguint les recomanacions dels Parlaments Europeu i Espanyol.
Els actes conmemoratius es continuaran amb una gran partida simultània que es disputarà al Col•legi públic Juan Carlos I d'Almenara el proper dimarts dia 20 de juny coincidint amb la Festa Final de Curs. En aquesta partida exhibició els alumnes d'Almenara jugaran de forma simultània amb mestres i monitors del Club d'Escacs del Camp de Morvedre.
En els darrers 10 anys, amb el suport tècnic del Club d'Escacs del Camp de Morvedre, al CEIP Juan Carlos I d'Almenara s'ha ensenyat a jugar als escacs a més de 400 xiquets i xiquetes alumnes de segon cicle de primària. Durant aquests anys els alumnes de tercer i quart de primària han rebut una classe d'escacs cada quinze dies dins el seu horari lectiu com a competències de anàlisis de dades, resolució de problemes i raonament lògic dins de l'area de les matemàtiques. A la pàgina web del centre qualsevol interessat pot conèixer la programació d'aquestes unitats formatives mitjançant l'enllaç: http://mestreacasa.gva.es/web/juancarlosi/39
Igualment, durant aquests anys, els alumnes interessats, una vegada acabada la seua formació inicial, han pogut participar de l'equip escolar d'escacs, una activitat extraescolar que els ha permés perfeccionar-se com a jugadores i jugadors al temps que participar a les competicions escolars de la Comunitat Valenciana. En aquest temps uns 40 alumnes han participat habitualment en els Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana havent alcançat varies vegades les finals provincials i en una ocasió la final autonòmica. Igualment en régim d'intercanvi l'equip d'Almenara ha participat de les competicions escolars que organitza el Club d'Escacs del Camp de Morvedre on recentment s'ha classificat en segona posició entre una quinzena d'equips de centres escolars de Sagunt i les comarques properes.