Almenara: Almenara aprova les beques municipals per a ajudar a les matrícules dels universitaris


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/7/161364_92533/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 27-07-2017
Almenara aprova les beques municipals per a ajudar a les matrícules dels universitaris

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Almenara té previst aprovar dilluns que ve la resolució de les beques per a universitaris i universitàries de la localitat que concedeix l'Ajuntament d'Almenara pel concepte de matrícula. En total són 11 estudiants de la localitat els que es beneficiaran de la iniciativa, amb una inversió des de les arques municipals de 5.000 euros aproximadament. 

L'alcaldessa Estíbaliz Pérez ha recordat que ja són quatre anys els que “s'engega aquesta iniciativa que va ser pionera amb l'objectiu que tinguen ajudes els universitaris i universitàries que es van veure perjudicats per les retallades en beques que va fer en el seu moment el Govern del Partit Popular pel que des de l'ajuntament vam crear aquestes beques per a ajudar als quals no les tingueren des del Ministeri d'Educació”. Cal assenyalar que si es compleixen tots els requisits, a través de la beca de matrícula universitària, els joves poden obtenir un import de fins al 40% de la matrícula amb un límit màxim de 480 euros.

L'Ajuntament d'Almenara també té en marxa una segona línia de beques universitàries, en aquest cas destinades a col·laborar amb el finançament del transport. En aquest cas la resolució està pendent ja que encara poden sol·licitar-la els interessats, doncs el termini acaba el pròxim 3 d'agost. La beca podria ser d’un import fins del 40% del total, amb un màxim de 400 euros a concedir. En aquest cas cal assenyalar que s'hauran d'aportar els tiquets o justificants del transport utilitzat per a anar a la facultat pública. A més els sol·licitants han d'estar empadronats a Almenara al costat de la unitat familiar un any abans de la sol·licitud, així com que estiga en Universitat pública o en el cas de privada, que es demostre que no hi ha alternativa pública, i que s'haja denegat la beca sol·licitada des de Ministeri o Generalitat i que no perceba ajuda de cap ens públic pel mateix concepte.