Almenara: Almenara s'adherirà al programa 'Edificant' de la Generalitat Valenciana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164278_94855/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 17-10-2017
Almenara s'adherirà al programa 'Edificant' de la Generalitat Valenciana

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha informat que l'ajuntament de la localitat s'acollirà al nou programa de la Generalitat Valenciana denominat “Edificant” destinat a la construcció, reforma i millora dels centres educatius, després d'assistir a la presentació del mateix. Pérez va assenyalar que “és un pla que a priori veiem molt interessant i positiu, que pensem podria ser de gran utilitat per a millorar les infraestructures educatives d'Almenara, doncs permetrà agilitar les gestions i avançar en els terminis”. L'alcaldessa Estíbaliz Pérez va assistir ahir a la presentació del projecte per part del president Ximo Puig i del conseller Vicent Marzá.

Per això l'alcaldessa ha assenyalat que “anem a esperar a tenir el contingut exacte del programa una vegada isca el decret, per a veure a què podem acollir-nos i com podem acollir-nos, qüestió que sol·licitarem als serveis tècnics municipals, així com on es pot actuar” doncs “la nostra intenció és com a mínim realitzar una reforma important en les instal·lacions del CEIP Juan Carlos I aprofitant el programa”.

El pla “Edificant” pretén agilitar els tràmits per a la construcció o reforma d'infraestructures educatives, per això permetrà als ajuntaments que s’adherisquen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries en els seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit al que els ajuntaments s'acolliran. Posteriorment la Generalitat culminarà amb la realització de l'obra.