Almenara: El Consell Escolar Municipal dóna el vistiplau a l'adhesió d'Almenara al Pla Edificant


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2017/11/165257_95680/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 11-11-2017
El Consell Escolar Municipal dóna el vistiplau a l'adhesió d'Almenara al Pla Edificant

L'Ajuntament d'Almenara ha iniciat els passos per a adherir-se al pla "Edificant" per a la construcció i remodelació de centres educatius que està impulsant la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els ajuntaments que desitgen participar. En concret ja s'ha produït el vistiplau a la incorporació d'Almenara a aquest pla per part del Consell Escolar Municipal, per la qual cosa la tramitació conclourà en el pròxim ple on es votarà i tractarà la sol·licitud ja de manera oficial.


L'alcaldessa Estíbaliz Pérez ha assenyalat que "les actuacions es realitzaran tant en el CEIP Juan Carlos I com també en l'IES Almenara". En el primer cas es treballarà en la remodelació i posada a punt de diversos edificis en el que ja estan treballant els tècnics, mentre que en el segon, l'IES, s'estan valorant les necessitats que encara no s'han concretat.


En el cas del CEIP Juan Carlos I, format per tres edificis i el menjador, es realitzaran actuacions importants en dos d'ells i el propi menjador, ja que un dels edificis del centre va ser remodelat íntegrament fa poc en patir aluminosi, per la qual cosa es troba generalment en bon estat.


Així s'està treballant des de les oficines municipals a calcular les necessitats i estimar el cost de la remodelació dels edificis escolars que suposarà entre altres qüestions un canvi i adequació de tot el que són portes i finestres per a guanyar eficiència energètica, així com tot el sistema d'il·luminació que és molt antic, adaptar els accessos a les noves normes i suprimir barreres arquitectòniques, remodelar totalment els serveis, així com les calderes per a la calefacció, l'adequació de l'edifici d'infantil, la millora dels patis i una gran actuació en el menjador que incloga entre altres qüestions unes noves cuines segons ha explicat l'alcaldessa Estíbaliz Pérez. Este és un llistat d'actuacions que encara no està tancat, doncs els tècnics segueixen realitzant el seu treball en coordinació amb les necessitats del CEIP Juan Carlos I.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana