Almenara: El PP demana una comissió d'investigació en Almenara i lamenta que el PSPV oculte l'expedient sol·licitat fa 10 dies per registre


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/11/165717_96109/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 22-11-2017
El PP demana una comissió d'investigació en Almenara i lamenta que el PSPV oculte l'expedient sol·licitat fa 10 dies per registre

El Grup Municipal del Partit Popular a Almenara ha sol·licitat per registre la convocatòria d'un ple extraordinari per a constituir una comissió d'investigació que garantisca que el procediment emprat per a contractar un agent de la Policia Local va ser el correcte. La petició es formula després que la secretària municipal haja denunciat a l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, que ha resultat imputada pel Jutjat nº2 de Nules.
El dilluns 13 de novembre el PP va presentar via registre una instància per a conèixer el detall dels fets denunciats. El dimarts 14, en ple, el Grup Municipal va sol·licitar en precs i preguntes la documentació. “I avui dimecres 22 de novembre vist que ens oculten informació i ens neguen l'expedient al que per llei tenim el dret a accedir, hem sol·licitat que es cree una comissió d'investigació”.
Alicia Bañuls, regidora i portaveu del PP a Almenara, ha declarat que “ens resulta sorprenent que qui assegura ser garant de la llei la incomplisca de forma conscient ocultant dades. El ple no solament ha d'obrir una investigació sobre el procediment emprat per l'alcaldessa per a contractar a un treballador, el que ha provocat que un Jutjat impute a la màxima autoritat local, sinó també exigir de Estíbaliz Pérez el compliment de l'acord plenari de 21 de març de 2017, pel qual tota la corporació va declarar Almenara municipi lliure de corrupció”. En opinió de Bañuls, “l'alcaldessa ha de ratificar aquest compromís que el nostre ajuntament va aprovar per unanimitat fa més de mig any”.
Finalment, la proposta del Grup Municipal del PP planteja traslladar a Fiscalia els resultats que es deriven de la comissió d'investigació per la qual l'alcaldessa ha resultat imputada. “Enfront d'els qui incompleixen la llei negant-nos informació, volem la màxima transparència i col·laborar amb la Justícia perquè es garantisca que Almenara, efectivament, està lliure de corrupció”, ha assenyalat Bañuls.