Almenara: L'IES Almenara corre per la Pau i la No Violència


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/5/172326_101474/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172326_101474/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172326_101474/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172326_101474/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 11-05-2018
L'IES Almenara corre per la Pau i la No Violència

Amb el lema "la vida és pau, corre a per ella" l'IES Almenara ha celebrat aquest matí la carrera per la pau i la no violència pels carrers de la localitat, en la que han participat els alumnes i alumnes del centre amb una samarreta identificativa, així com els escolars de sisè de primària dels col·legis d'Almenara, Xilxes i la Llosa, que són els municipis dels quals prové l'alumnat del centre.

Prèviament a l'acte s'ha llegit el compromís per la pau, que ha sigut signat pels alumnes del centre en un mural creat per a l'ocasió. A més s'ha procedit a realitzar una solta de colomes, simbolitzant la pau. D'aquesta manera han culminat les activitats realitzades durant tot el curs vinculades a la pau. Doncs anteriorment, en el primer trimestre es va organitzar una jornada per la interculturalitat, mentre en què en el segon trimestre es va realitzar un vídeo sobre la pau que es pot veure tant en el blog de l'institut com en les seues xarxes socials.


Assenyalar que l'IES Almenara està molt conscienciat amb la seua labor educativa i formadora i es considera aquesta carrera com una aposta més en aquest sentit. cal recordar que fa dos anys es va realitzar una campanya contra l'assetjament escolar a través d'un concurs, l'any passat ja es va organitzar una carrera per una joventut sana sota el lema "crema sabatilles, no cremes neurones" i enguany l'objectiu ha consistit a conscienciar als alumnes que han d'estar allunyats de tot tipus de violència, i amb la pau com a principal valor en les seues vides.


L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat "l'aposta de l'IES Almenara per la formació en valors dels nostres joves" pel que ha donat tot el suport i felicitacions al centre per aquesta formació i per les activitats que realitzen. També destacar que a l'acte han acudit els alcaldes de la Llosa, Joaquín Llopis i de Xilxes, José Martínez.

Assenyalar també que l'Ajuntament d'Almenara, a més de la infraestructura per a l'esdeveniment, ha sufragat la despesa corresponent a les samarretes que han portat els participants. També resaltar que els ajuntaments de Xilxes i La Llosa s'han encarregat del cost dels entrepans que s'han repartit després de la carrera, mentre que l'Ampa, ha repartit fruita a tots els assistents (donada per Tollupol i Transportem Les Valls).

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana