Almenara: Almenara amplia el servei de recollida de fem


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/6/174212_103072/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 28-06-2018
Almenara amplia el servei de recollida de fem

L'Ajuntament d'Almenara ha activat l'ampliació del servei de recollida de fem (residus sòlids urbans) que a partir d'ara es realitzarà tots els dies de la setmana fins que acaben les festes patronals de la localitat a l'octubre. Cal assenyalar que durant la resta de l'any aquest servei que presta directament l'ajuntament no realitza arreplegada els dissabtes.
Des del consistori, coincidint amb aquest canvi es vol recordar als veïns i visitants que les borses s'han de dipositar en els contenidors a partir de les 20:00 hores i més especialment en aquesta època estiuenca amb la calor que està fent per a evitar les olors. El camió passarà durant la matinada a arreplegar els contenidors. Cal assenyalar que a més de manera quinzenal, només es produeix la recollida, passa un segon camió, en aquest cas dedicat a la neteja dels contenidors. Aquesta freqüència de neteja es pot incrementar o bé actuar en punts concrets si es detecta la necessitat.
A més, des del consistori, igual que en exercicis anteriors, es compta amb 30 nous contenidors que gradualment s'estan reposant pels més deteriorats. A més també s'està incrementant el nombre de contenidors, especialment en el nucli marítim, a causa de l'augment de veïns durant l'estiu.
D'altra banda, també es vol recordar que el servei de recollida de voluminosos serà els divendres, per la qual cosa aquests hauran de traure's als punts habilitats els dijous a la nit. També existeix l'opció d'acudir a l'ecoparc a dipositar aquests residus.
Recordar que precisament aquesta setmana l'Ajuntament d'Almenara ha iniciat una campanya informativa vinculada a la neteja dels carrers de la localitat i als residus, amb consells i informació que de distribueix a través de díptics i cartelleria sota el lema “Una Almenara neta no és la que més neteja, sinó la que menys embruta”, apel·lant al civisme ciutadà.

Informar també que el servei de recollida de fem, en concret de residus sòlids urbans i neteja viària, ho presta directament l'Ajuntament d'Almenara, per la qual cosa no hi ha empresa concessionària que preste el servei, la qual cosa afavoreix una “major eficàcia” i foment de l'ocupació local, segons ha assenyalat l'alcaldessa Estíbaliz Pérez, doncs des de l'equip de govern s'aposta per la gestió pública directa en aquest cas, igual que en l’Escola Infantil i una altra sèrie de serveis que s'ofereixen. Per a les tasques de recollida de RSU i neteja viària l'Ajuntament d'Almenara disposa d'un camió habilitat, un altre per a la neteja dels contenidors, així com una màquina agranadora. El consistori a més també ofereix el servei de recollida de voluminosos.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana