Almenara: El butlletí del grup fotogràfic d'Almenara, premiat com a millor mitjà de difusió d'activitats per la Confederació Espanyola de Fotografía


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/10/177598_106005/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/10/177598_106005/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/10/177598_106005/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 07-10-2018
El butlletí del grup fotogràfic d'Almenara, premiat com a millor mitjà de difusió d'activitats per la Confederació Espanyola de Fotografía

El pròxim 2 de novembre una delegació del Grup Fotogràfic d'Almenara es traslladarà fins a Astúries per a estar present en el lliurament dels premis de la Confederació Espanyola de Fotografia (CEF) on arreplegaran el guardó al millor mitjà de difusió d'activitats que ha recaigut en el butlletí mensual de GFAL en el qual a més de les millors imatges, es recopilen les activitats realitzades, així com entrevistes amb fotògrafs de prestigi.


Precisament, en el pròxim butlletí GFAL tindrà importància l'activitat realitzada ahir pel fotoperiodista xilè Francisco Utrilla sobre "Street Photography" o siga, fotografies en el carrer en la qual van participar prop d'una quarentena de persones. Així, segons ha informat el president de GFAL, Santos Moreno, Utrilla (resident ara a Palma de Mallorca) va realitzar primer en la Casa dels Anglesos una sessió teòrica sobre els criteris o tècniques per a realitzar fotografies en el carrer. Posteriorment es va celebrar la sessió pràctica, traslladant-se als carrers d'Almenara, destacant la participació dels veïns i l'expectació creada. Finalment, després d'una paella de germanor, va continuar la sessió amb les tècniques d'edició i també amb el repàs de les fotografies preses pels participants, on es van aportar suggeriments i es van corregir els possibles errors comesos.


A més, des de divendres passat i fins al 25 d'octubre en el Centre Municipal de Cultura d'Almenara es pot contemplar una mostra fotogràfica del propi Utrilla sota el títol "Calle" en la qual es mostren una vintena de fotografies preses en els carrers de Xile, Perú i Palma de Mallorca, totes elles en una grandària de 50x70. Entre les fotografies destaca la guanyadora del Premi Nacional de Xile, en els Sony World Photography Awards 2017.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana