Almenara: Almenara repetirà el programa de voluntariat de Protecció Civil a camvi de fiançament dels llibres de batxilerat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/7/186870_113851/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 11-07-2019
Almenara repetirà el programa de voluntariat de Protecció Civil a camvi de fiançament dels llibres de batxilerat

L'Ajuntament d'Almenara repetirà enguany el programa consistent a finançar des del consistori els llibres de text als alumnes de Batxillerat a canvi de fer tasques de voluntariat social dins de Protecció Civil, tot això després del bon acolliment que ha tingut en la seua primera edició en el qual han participat més de 30 joves. Així, després de la reunió informativa realitzada ahir s'ha obert el termini d'inscripció per a aquells interessats i interessades a formar part del programa al llarg del pròxim curs.
L'alcaldessa d'Almenara , Estíbaliz Pérez, ha recordat que l'any passat ja vam realitzar aquesta mesura perquè vam veure que “els alumnes de batxillerat són els únics que no perceben ajudes per a la compra de llibres, perquè els alumnes d'infantil, primària i ESO ja entren en el programa Xarxallibres, mentre que els universitaris compten amb les beques que ofereix el propi Ajuntament d'Almenara”. És per això que, segons Pérez, “busquem una fórmula que al finançament total d'aquests llibres, se li unira la cultura de l'esforç, la solidaritat, els valors, la formació contra la violència de gènere, la col·laboració amb la gent gran i altres valors de cooperació” pel que “vam veure la possibilitat de crear aquest programa pel qual es financen els llibres de Batxillerat, però hauran d'exercir el voluntariat de Protecció Civil els joves que s'adherisquen”.
Així, segons la normativa vigent per a aquestes qüestions, el mínim d'hores a realitzar per cada voluntari o voluntària que forme part del programa serà de 60 en tot un any. A més dins d'aquestes hores realitzaran un curset de formació, també es formaran en primers auxilis, tindran xarrades sobre qüestions com les drogues, l'alcohol o com evitar la violència de gènere, igual que faran tasques de col·laboració en actes i esdeveniments socials, culturals o esportius en el municipi, acompanyats pels voluntaris de Protecció Civil d'Almenara o els agents de Policia Local. No participaran en altres tasques més específiques com a temes d'incendis o actuacions en l'àmbit de les emergències. Finalment destacar que cada jove voluntari estarà assegurat per l'Ajuntament d'Almenara.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios