Almenara: L'Ajuntament d'Almenara envia a l'EPSAR els informes sobre el clavegueram de Trascastell


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192343_118495/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 16-01-2020
L'Ajuntament d'Almenara envia a l'EPSAR els informes sobre el clavegueram de Trascastell

L'empresa Hidraqua, responsable del servei del control del clavegueram d'Almenara, ha realitzat una srie d'analtiques en el clavegueram de la zona de Trascastell i carrer Lepanto a demanda de l'Ajuntament d'Almenara, en les quals s'informa que no es considera que en el moment s'estiga produint un problema d'olors relacionades amb l'cid sulfhdric (H2S) en les zones afectades i en cap dels punts en els quals s'han installat els equips de mesurament s'han detectat concentracions problemtiques per a la salut. A ms s'informa que les dades registrades sn les que es donen dins de la prpia xarxa de clavegueram, per la qual cosa fora de la xarxa les concentracions es considera que seran menors.
Segons ha informat l'alcaldessa, Estbaliz Prez, aquestes analtiques que informen que els mesuraments sn correctes i no hi ha cap mena de gas, juntament amb les proves realitzades seran remeses des de l'Ajuntament d'Almenara a lEntitat Pblica de Sanejament dAiges Residuals (EPSAR) perqu corrobore la situaci del clavegueram i juntament amb el consistori i l'empresa concessionria es trobe una soluci definitiva a la problemtica de l'estaci de bombament de la zona de Trascastell. En aquest informe tamb s'argumenten les proves realitzades i el seu resultat, que no ha sigut satisfactori. De fet, l'empresa concessionria tamb est treballant en la qesti, estudiant les millors solucions.
Estbaliz Prez ha recordat que tota la problemtica de les olors que van sorgir es troba en l'estaci de bombament del Polgon de Trascastell, que est sobredimensionada en aquests moments. Una estaci que actualment no est en marxa i que no est sent utilitzada, i que es troba tancada, ja que hi ha un sistema alternatiu per a les aiges residuals des de fa ja molt temps i que est donant resultat.
No obstant aix, la idea s solucionar la problemtica per a poder utilitzar l'estaci de bombament del Polgon Trascastell amb normalitat i sense les olors que provocava l'cid sulfhdric. Per a aix al llarg del 2019 s'han produt dos intents per a solucionar la situaci per no han sigut satisfactoris, per la qual cosa continua tancada i inutilitzada aquesta estaci de bombament. El primer intent va ser a l'agost i el segon a l'octubre, tots dos aturats en detectar-se les olors.
Segons l'alcaldessa, Estbaliz Prez, des de l'equip de govern, juntament amb la concessionria Hidraqua, i ara amb lEPSAR, continuarem treballant per a buscar una soluci definitiva al problema de l'estaci de bombament, per amb la tranquillitat que la mesura presa de no utilitzar-la confirma que les analtiques sn correctes i no hi ha cap mena de gas.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana