Alt Maestrat: Defensor del Pueblo obri expedient ajuntament d’Albocàsser i reconeix s’han vulnerat drets constitucionals i s’ha actuat irregularment


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175795_104443/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175795_104443/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Maestrat | General | 15-08-2018
Defensor del Pueblo obri expedient ajuntament d’Albocàsser i reconeix s’han vulnerat drets constitucionals i s’ha actuat irregularment

A l’alcalde i al secretari de l’ajuntament d’Albocàsser se’ls obre un altre front després que el Defensor del Poble haja comunicat al portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, l’inici d’un procediment de queixa, en el qual reconeix que l’ajuntament ha vulnerat la Constitució, i s’està cometent irregularitats, al negar-se a entregar documentació a la Cambra Alta.

Mulet, després de la negativa de l’alcalde i el secretari a entregar al grup independent en l’oposició, tot tipus de documentació, molta d’ella necessària tindre-la abans dels plenaris, per tractar-se d’expedients sobre els quals s’havia de votar, va demanar per via parlamentària de manera insistent aquesta documentació. La Mesa del Senat i la presidència del parlament va requerir de manera reiterada l’entrega de documentació, entrega a la qual està obligat segons el reglament del Senat ( que desenvolupa el manament constitucional de les funcions de les cambres de les Corts Generals)

EL secretari, amb el vist i plau de l’alcalde, va remetre un carta ofensiva, en la qual es negava a entregar bona part d’eixa documentació, insultava al portaveu de l’oposició municipal, i prometia l’entrega en breu de part d’eixos expedients ( cosa que no va fer). La Mesa del Senat va continuar insistit reiteradament, i es va demanar també per registre de l’ajuntament, on es va obviar l’entrega documental.

Mulet va presentar escrits de queixa a la Sindicatura de Greuges, al Consell de Transparència autonòmic, al Consejo de Transparencia y Buen Gobierno de l’Estat i a la Fiscalia Provincial de Castelló, tots els organismes van obrir els respectius expedients, entre ells la Fiscalia, amb unes Diligències d’Investigació Penal contra l’alcalde i el Secretari. Ara ha estat el Defensor del Pueblo qui argumenta que les excuses de l’ajuntament no tenen cap fonament, “ Confrontado todo ello, ha de tenerse presente que la negativa de la Administración pública a proporcionar al Parlamento la información que se le pide incide directamente en el derecho fundamental de los ciudadanos a participar en los asuntos públicos por medio de representantes (artículo 23 de la Constitución).

También se encuentran serios indicios de que los razonamientos aducidos por la Administración municipal pueden ser infundados y, por tanto, su decisión incursa en irregularidad. Procede pues admitir la queja a trámite, en atención a cuanto queda expresado, Conforme a los artículos 10 y 18 de la Ley Orgánica del Defensor del Pueblo y sin que ello pueda suponer interferència en las funciones parlamentarias que no son propias de esta institución.

Aquesta nova comunicació serà aportada a Fiscalia com nova prova de l’actuació irregular de l’alcalde i el secretari “ un secretari que es permet respondre a la quarta autoritat de l’Estat com va fer el secretari d’Albocàsser, mereix ser inhabilitat”
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana