Alt Maestrat: Càlig acull la segona trobada de danses del Maestrat el dissabte 22 de setembre


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/9/176692_105230/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/9/176692_105230/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/9/176692_105230/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/9/176692_105230/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Maestrat | General | 14-09-2018
Càlig acull la segona trobada de danses del Maestrat el dissabte 22 de setembre

El dissabte 22 de setembre a partir de les 18:30 h la localitat de Càlig acollirà la segona trobada de danses del Maestrat a través d’un circuit en moviment continuat d’aproximadament una hora de durada pels carrers principals de la localitat, on s’hi aplegaran grups de balladors i de músics de quinze localitats. La festa, concebuda per la Coordinadora d’entitats del Maestrat amb la finalitat de cohesionar i fer visiblela comarca, assoleix la continuïtat anual per ala qualfou concebuda en la primera trobada celebrada a Xert el 9 de setembre de 2017. Ha estat l’organitzadora principal la Colla de dansaires de Càlig, que ha comptat amb la col•laboració i facilitats del Centre de Cultura Pere de Balaguer i de la Coordinadora d’entitats del Maestrat, com a entitat promotora. L’Ajuntament de Càlig i la Diputació de Castelló, juntament a la Caixa Benicarló i l’Institut Ramon Muntaner, són els patrocinadorsque assumiran les despeses de tota l’organització de l’acte.


Quinze localitats,vint-i-tres grups: músics i balladors

Més de 300 intèrprets, entre músics i balladors,procedents de lesquinze localitats i de vint-i-un grups participants en aquesta segona trobada interpretaran jotes i balls plans representatius de la cultura musical i del ball del Maestrat. Els vint-i-un grups que s’aplegaran sónel Grup de danses Lo Cirilo d’Alcalà de Xivert, la Colla de dolçainer i tabaleters Lo Xular d’Alcalà de Xivert, el Grup de música i danses La Sotà de Benicarló, la Rondalla La Sotà de Benicarló, la Colla de dansaires de Càlig, el Grup de La dansa de Canet lo Roig, els músics de percussió i de vent de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Canet lo Roig, Grup de danses de Cervera, els músics de percussió i de vent de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Cervera,el Grup de danses i ball pla de les Coves, els Dolçainers i tabaleterscovarxins, Grup de dolçainers i grup de danses de la Jana, Grup de danses Mare de Déu de la Balma, Associació de danses de Sant Jordi, el Grup de dolçaina i jota El Faristol de Sant Rafel, el Grup de danses Magdaleneres i la colla de dolçainers Polpís de Santa Magdalena de Polpís, Grup de danses de la Torre d’en Doménec, Grup de jota de Traiguera, Grup de Les Camarades de Vinaròs, Rondalla de Les Camarades de Vinaròs,i el Grup de danses La Barcella de Xert, que es farà acompanyar del Grup de música Veniu a Cantar de Benicarló.

Ball de carrer:un circuit àgil i festiu

La trobada de danses del Maestrat serà un acte de carrer en què el públic es pot aplegar en un dels set punts del circuit tancat per delitar-se deles melodies i les ballades dels quinze pobles participants que desfilaran pel seu davant en un temps estimat no superior a una hora. Els set punts de ballon podrà asseure’s el públic estaran localitzats a la plaça Nova, el carrer de la Mare de Déu dels Socors, la plaça Vella, el carrer del Teniente Fuentes, el carrer Estret, el carrer de Marimon, el carrer de Sant Roc i el carrer de la Raval, llocs estratègics en el recorregut on s’instal•laran més quatre-centes cadires per a la comoditat dels assistents.

La trobada del 2019: l’elecció de la propera localitat organitzadora

La localitat organitzadora s’escollirà novament entre les poblacions participants interessades, que presentaran la candidatura verbalment durant l’acte de cloenda de la trobada i per insaculació es decidirà on tindrà lloc la Tercera trobada de danses del Maestrat. L’organització de l’encontre preveu que la localitat escollida podrà convocar l’edició de 2019entre la darrera setmana d’agost i el mes de setembre, i l’elecció de la data podria permetre augmentar de la meitat a la vora de dos terços del nombre de localitats participants entre el còmput total de més de trenta pobles del Maestrat.


La 2a trobada d’entitats: la presentació de la Coordinadora d’entitats del Maestrat

L’encontre dansaire es completaràpel matíamb la programació de lasegona trobada d’entitats del Maestrat, que tindrà lloc en el Centre Cultural de Càlig a partir de les 10:30 h. En primer lloc, es presentaràoficialment la Coordinadora d’entitats del Maestrat, a càrrec del president i vicepresident actuals,respectivament CastoSorlí Moliner (Associació Ermita Sant Sebastià de Cervera) i Josep Meseguer-Carbó (Associació cultural Font de l’Albi de Xert). En segon lloc, l’entitat Terres de Cruïlla i l’Institut Ramon Muntanerpresentaran l’exposició “Memòria glaçada. La gelada del 1956 als Territoris de Cruïlla”. I, en tercer lloc, el grup musical Fartabelitres actuarà a migdia en l’hora del vermut a la plaça de la vora del carrer Major.

En conjunt, la Segona trobada d’entitats del Maestrat i la Segona trobada de danses del Maestrat ofereixen la possibilitat perfecta per visitar la localitat maestratenca de Càlig en una oferta cultural de primer ordre que permet seguir treballant en la cohesió del teixit social del Maestrat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana