Alt Maestrat: L'IES Benassal es classifica per a la fase final de la Lliga de Debat de Secundria i Batxillerat de la Xarxa Vives


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192712_118809/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Maestrat | General | 27-01-2020
L'IES Benassal es classifica per a la fase final de la Lliga de Debat de Secundria i Batxillerat de la Xarxa Vives

L'IES Broch i Llop de Vila-real, subcampi
La fase local de la competici, que ha tingut lloc a la Universitat Jaume I (UJI), ha comptat amb la participaci de 13 equips de 9 centres docents
L'equip de l'IES Benassal representar a l'UJI en la fase final, que tindr lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 22 al 24 d'abril

La Universitat Jaume I (UJI) ha acollit del 20 al 24 de gener la fase local de la Lliga de Debat de Secundria i Batxillerat de la Xarxa Vives. Un total de 13 equips de 9 centres docents han realitzat 29 debats al voltant del tema La tecnologia augmenta la felicitat?. El debat final es va disputar entre l'equip II de l'IES Benassal (l'Alt Maestrat) i l'equip de l'IES Broch i Llop de Vila-real (la Plana Baixa), i ha sigut el primer d'aquests el que ha resultat campi. Aix, Antonio Fuentes, Judit Pitarch, Ivan Roig, Gonzalo Vicente i Arantxa Tena (alumnes de 4t d'ESO de l'IES Benassal), amb Emilio Barreda de capit, representaran a l'UJI en la fase final de la competici, que tindr lloc a la Universitat Rovira i Virgili del 22 al 24 d'abril i reunir als equips representants d'altres 13 universitats.

La Xarxa Vives organitza des de 2014 la Lliga de Debat de Secundria i Batxillerat. La competici d'oratria consta de dues fases. En les fases locals classificatries, els equips d'estudiants competeixen a una mateixa universitat. Enguany, la competici compta amb 14 fases locals que es disputen entre els mesos de gener i mar a les universitats Abat Oliba CEU, d'Alacant, d'Andorra, Autnoma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernndez d'Elx, Politcnica de Valncia, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de Vic- Central de Catalunya i de Valncia. En total, 169 centres docents d'Andorra, Catalunya i el Pas Valenci participaran. Finalment, els centres guanyadors de cada fase local representen llurs universitats en la fase final de la competici.


La Lliga de Debat de Secundria i Batxillerat permet als estudiants millorar habilitats comunicatives i competncies transversals per a la vida acadmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicaci no verbal, la recerca d'informaci, l'anlisi d'una temtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formaci i aprenentatge excepcional. Aix mateix, els professors disposen mitjanant la participaci en l'activitat d'una innovadora eina docent que, d'una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d'altra, permet l'intercanvi d'experincies amb altres professors.


Organitzada per la Xarxa Vives d'Universitats, i Escola Valenciana en el cas del Pas del Valenci, la Lliga de Debat compta tamb amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d'Andorra. L'Acadmia Valenciana de la Llengua, l'Institut d'Estudis Catalans i l'Ajuntament de Valncia hi collaboren, a ms de diversos ajuntaments, com el de Castell de la Plana, Guadassuar, Matar, Olot, Roses, Salt, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios