Alt Palancia: PP: El govern de Navajas recolza el decret de Marzà perquè els xiquets siguen escolars de segona


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155574_89266/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Palancia | General | 21-03-2017
PP: El govern de Navajas recolza el decret de Marzà perquè els xiquets siguen escolars de segona

L'alcaldessa de Navajas i la resta de regidors d'Alternativa per Navajas i PSOE prefereixen que els escolars del municipi siguen alumnes de segona. Així, mentre totes les famílies de Navajas estan en contra de la imposició del valencià i han triat el castellà com a llengua formativa en l'educació dels seus fills, en l'ajuntament tots dos partits recolzen un decret que pretén crear alumnes de primera i alumnes de segona. cal assenyalar que tots els col·legis de la comarca de l'Alt Palància han triat el nivell bàsic II.
Així, el decret de Marzá premiarà amb més hores d'anglès als col·legis que trien el valencià com a llengua formativa. No obstant açò, els que opten pel castellà, estudiaran menys hores d'anglès.

Des del Partit Popular de Navajas asseguren que “el govern local no ha defensat els interessos dels escolars” en votar en contra de la moció del PP perquè el Consell no implantara el decret de plurilingüisme.

Per als populars de Navajas “els xiquets seran les víctimes d'aquest xantatge lingüístic” que consideren “anticonstitucional” perquè el Consell pretén premiar a l'alumnat que trie el valencià com a llengua formativa.

Per al PP de Navajas, “l’alcaldessa no ha estat a l'altura, no ha defensat els interessos dels alumnes i considerem que hauria de demanar perdó perquè amb el suport al xantatge lingüístic de Marzá, la Comunitat Valenciana tindrà ara alumnes de primera i de segona. I a Navajas en optar pel castellà com a llengua en l'ensenyament, els nostres xiquets estudiaran menys anglés, la qual cosa els farà estar en desigualtat d'oportunitats”.