Baix Maestrat: La Conselleria subvenciona la recuperació del Santuari de la Font de la Salut de Traiguera


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/163839_94505/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/10/163839_94505/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/10/163839_94505/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 04-10-2017
La Conselleria subvenciona la recuperació del Santuari de la Font de la Salut de Traiguera

La Conselleria de Cultura ha atorgat un ajut que ascendeix a un total de 40.000 euros per abordar treballs de recuperació al santuari de la Font de la Salut de Traiguera. En concret, la subvenció es destinarà a la restauració del porxo i les pintures de l'església del Reial Santuari. Es tracta de millorar el monument més emblemàtic de la població, que és vestigi del pas per Traiguera de les ordres de Montesa i dels Hospitalari. El Reial Santuari de Nostra Senyora de la Font de la Salut està situat a 2 quilòmetres al sud de Traiguera, està declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) amb la categoria de Monument Històric Artístic des de 2007, té el seu origen en el segle XIV i és l'únic del seu entorn amb salvaguarda real,
concedida per Carles V a l'any 1542.

Les obres consisteixen en la restauració i neteja del porxo oest enfront de l'església, el frontispici i l'espadanya amb balcó del temple i l'arc en l'accés lateral, tot això de construït amb pedra arenisca.
D'altra banda es pretén intervenir en un fragment de pintura mural d'un tram de volta de l'interior corresponent a l'àrea de transsepte del costat de l'evangeli i del primer tram de la volta de canó de la nau central de l'església.


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios