Baix Maestrat: El PSPV insta a Costes de l'Estat a emetre un informe positiu que permeta a la Generalitat realitzar de forma immediata el dragatge de la bocana del port de Peníscola


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/11/165348_95795/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 14-11-2017
El PSPV insta a Costes de l'Estat a emetre un informe positiu que permeta a la Generalitat realitzar de forma immediata el dragatge de la bocana del port de Peníscola

La portavoz La portaveu municipal del PSPV-PSOE a Peníscola, Isabel Esbrí, insta al Servei Estatal de Costes a emetre de forma immediata l'informe positiu que permeta que la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori puga efectuar el dragatge de la bocana del port. Es tracta d'una actuació que estava prevista per al passat mes de juny i que va ser posposada a petició de l'alcalde i de la confraria de pescadors perquè aquests treballs no interferiren el normal desenvolupament de la temporada turística. Costas no ha emès encara el corresponent informe a pesar que va ser sol•licitat el passat mes de maig.
La intenció de la Conselleria és iniciar els treballs del dragatge a Peníscola dins de 25 dies, una vegada que el vaixell que es dedica a aquests menesters finalitze les labors que està realitzant a Borriana.
Isabel Esbrí considera que el dragatge de la bocana del port “suposa una molt bona notícia per als pescadors i per a tot el poble”, i suposa una mostra “de l'alt grau de compromís del President Puig i de la consellera Salvador amb Peníscola”.
La portaveu socialista ha recordat que l'últim dragatge es va efectuar en 2012 i que el nou equip de la Generalitat Valenciana encapçalat per Ximo Puig, “quan va tenir coneixement de la necessitat d'aquesta actuació, es va posar a la feina per a dur-ho a terme”.
Els treballs, que al principi s'anaven a realitzar al juny, i que es van retardar a petició del propi alcalde, tindran una durada aproximada de mes i mitjà o dos mesos. Suposen una inversió de 395.000 euros. Amb aquesta actuació s'espera obtenir al voltant de 55.000 metres cúbics d'arena que s'aprofitaran per a regenerar de les platges.
Amb aquest dragatge es resoldran els problemes que vénen patint els pescadors per a entrar a port els dies en els quals la mar està molt regirada.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana