Baix Maestrat: Pallarés (PP): Les unitats de respir i les escoles matineres en el Baix Maestrat són vitals per a combatre el despoblament


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/11/165757_96145/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 23-11-2017
Pallarés (PP): Les unitats de respir i les escoles matineres en el Baix Maestrat són vitals per a combatre el despoblament

La secretària del PPCS en la zona nord de la província de Castelló, Mª Ángeles Pallarés, ha assegurat que “les unitats de respir i els escoles matineres que el govern provincial ha engegat en la comarca del Baix Maestrat són vitals per a combatre el despoblament”.
En aquest sentit Pallarés ha assenyalat que la Diputació de Castelló ha engegat aquesta legislatura escoles matineres a Sant Rafel del Riu, Canet lo Roig, Traiguera, Sant Mateu, Cervera del Maestrat i Sant Jordi; a més de les unitats de respir de Peníscola, La Jana, Sant Jordi, Càlig, la Pobla de Benifassà, Rossell, Santa Magdalena de Polpís i Traiguera; algunes que han començat a funcionar gràcies a l'impuls del govern de la Diputació en 2017 i unes altres durant la legislatura anterior. “Tot açò són recursos que el govern provincial ha engegat en la nostra comarca i són fonamentals per a la conciliació de la vida familiar i laboral”.
Per a la responsable del PPCS en el nord de Castelló “destaca l'aposta del govern provincial del Partit Popular per a frenar la despoblació amb una partida de 4,1 milions d'euros en els pressupostos de 2018”. Segons Pallarés, “esta quantitat contrasta amb els 3 milions d'euros que el Consell ha previst en els comptes del pròxim any, però sense una partida específica per a lluitar contra el despoblament i, a més, ho han de distribuir per a tots els municipis de la Comunitat Valenciana que travessen una situació més complicada”.
Així mateix, per a Pallarés “els comptes de Puig i Oltra són un bluf perquè no posen l'accent en un tema que considerem capital perquè els nostres municipis seguisquen tenint vida i seguisquen tenint futur”.
cal recordar algunes mesures que el govern de Javier Moliner preveu impulsar en les zones rurals de la província amb l'objectiu de tendir ponts d'oportunitats entre el món urbà i rural. Així, cal recordar els 250.000 euros que invertirà la Diputació de Castelló per a engegar les unitats de conciliació familiar; les ajudes per a transport i allotjament per a universitaris; o les subvencions per a incentivar la implantació d'empreses i emprenedors a l'interior. A açò cal sumar les unitats de respir familiar o els escoles matineres com a impuls de la Diputació als municipis de l'interior per a conciliar la vida familiar i laboral.