Baix Maestrat: Una proposta del PSPV-PSOE aconsegueix que les empreses d'Alcalà de Xivert rebran 2.000 euros de subvenció per cada contracte indefinit que signen amb un aturat de la localitat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/1/167523_97563/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 10-01-2018
Una proposta del PSPV-PSOE aconsegueix que les empreses d'Alcalà de Xivert rebran 2.000 euros de subvenció per cada contracte indefinit que signen amb un aturat de la localitat

Després de l'aprovació d'una iniciativa del Grup Municipal Socialista, l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre subvencionarà a les empreses locals amb 2.000 euros per cadascun dels contractes indefinits que realitzen a persones aturades que estiguen empadronades en el poble.
Perquè siga possible s'ha aprovat en el ple municipal una dotació pressupostària de 25.000 amb la qual es pretén contribuir ajudar a reduir la llista de persones sense ocupació en aquest municipi.
Es tracta de proposta que va a ser efectiva “en diferit, amb un any de retard” gràcies a la insistència i a la pressió constant del Grup Municipal Socialista. Sobre aquest tema, el portaveu del PSPV-PSOE en Alcalà, Joan Ronchera, recorda que “encara que la iniciativa es va aprovar formalment fa un any, fins ara no s'ha pogut portar a la pràctica perquè l'alcalde del PP, Francisco Juan, s'ha resistit a crear les condicions necessàries per a la seua entrada en funcionament”.
No obstant açò, i perquè “després de la pressió dels socialistes, en l'últim ple municipal de 2017 es va aprovar una ordenança que regula la seua sol•licitud i tramitació”.
Encara que l'inicialment previst és una subvenció de 2.000 per cada contracte indefinit a jornada completa que es ferma, aquesta quantitat podrà incrementar-se en un 10 per cent en els casos en els quals la persona contractada siga parada de llarga durada, major de 45 anys, amb discapacitat o víctima de violència de gènere.
Si els contractes són a jornada completa amb una durada mínima d'un any la subvenció serà de 1.200 euros; en el cas que el contracte siga de 6 mesos, l'ajuda serà de 500 euros.
El portaveu del PSPV-PSOE ha mostrat la seua satisfacció per l'aprovació de la seua proposta, amb la qual es demostra que “els socialistes sabem fer una oposició útil, promovent iniciativa que ajuden a millorar la vida dels nostres conciutadans, especialment dels qui pitjor ho segueixen passant”.
Ha afegit que “som conscients que la Generalitat Valenciana que presideix Ximo Puig està realitzant una gran labor en matèria de foment de l'ocupació, però creiem que els ajuntaments també han de fer tot el que estiga en la seua mà”.