Baix Maestrat: El PSPV-PSOE diu que l'inici del dragatge de la bocana del port és una mostra més del compromís del President Puig amb Peníscola


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/1/167558_97591/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 10-01-2018
El PSPV-PSOE diu que l'inici del dragatge de la bocana del port és una mostra més del compromís del President Puig amb Peníscola

La portaveu municipal del PSPV-PSOE a Peníscola, Isabel Esbrí, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que en la jornada d'ahir la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Ordenació del Territori iniciara els treballs del dragatge en la bocana del port.
Unes operacions que al principi estaven programades per al passat mes de juny però que van ser posposades a petició de l'alcalde i de la confraria de pescadors, perquè no interferiren en el normal desenvolupament de la temporada turística.
La Conselleria no ha pogut actuar fins que la Direcció general de Costes del govern central ha emès el pertinent informe d'autorització, que va ser sol•licitat el passat mes de maig.
Esbrí considera que el dragatge de la bocana del port “suposa una molt bona notícia per als pescadors i per a tot el poble” i una mostra més “de l'alt grau de compromís del President Puig i de la consellera Salvador amb Peníscola”.
La portaveu socialista ha recordat que l'últim dragatge es va efectuar en 2012 i que el nou equip de la Generalitat Valenciana encapçalat per Ximo Puig, “quan va tenir coneixement de la necessitat d'aquesta actuació, es va posar a la feina per a dur-ho a terme”.
Aquests treballs, que tindran una durada de mes i mitjà o dos mesos, suposaran una inversió de 395.000 euros. Amb aquesta actuació s'espera obtenir al voltant de 55.000 metres cúbics d'arena que s'aprofitaran per a regenerar les platges.
Amb aquest dragatge es resoldran els problemes que vénen patint els pescadors per a entrar a port els dies en els quals la mar està molt regirada.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana