Baix Maestrat: El PSPV-PSOE de la província mostra a Peníscola el seu model turístic alternatiu al del PP


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/181917_109616/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 09-02-2019
El PSPV-PSOE de la província mostra a Peníscola el seu model turístic alternatiu al del PP

Ernest Blanch explica que es tracta d'una aposta innovadora que va més enllà del sol i platja, que treballa per a aconseguir bons posicionaments en internet i per a posar en valor el patrimoni cultural, gastronòmic i ecològic de les nostres poblacions. I els festivals.

ü Tania Baños denúncia que la Diputació inverteix zero euros en les coves de Sant Josep i Isabel Esbrí atorga un suspens a la política turística d'Andrés Martínez a Peníscola.


Sota el títol de 'UN CASTELLÓ PEL TURISME, Marató de bones pràctiques', el PSPV-PSOE de la província de Castelló ha celebrat en el matí de hui un acte sobre turisme, en el qual s'ha posat de manifest que hi ha un model turístic alternatiu al del PP. Sobre aquest tema, el secretari general, Ernest Blanch, ha explicat que "la nostra presència hui a Peníscola és per a visibilitzar el plantejament polític del Partit Socialista sobre el turisme i per a acompanyar a la pròxima alcaldessa de la localitat, Isabel Esbrí, que com a candidata, està mostrant de forma molt clara les idees que vol aplicar per a afavorir el desenvolupament turístic d'aquesta localitat".

Esbrí ha sigut molt taxatiu sobre aquest tema, ja que ha donat el seu "clar suspens a l'alcalde de la localitat, Andrés Martínez". Ha assenyalat que es remet als fets "perquè al nostre poble el turisme segueix estacionalizat, vivim cara a l'aparador i seguim sense tindre un pla estratègic que ens marque què fer".

"Si, tenim un producte a Peníscola, tenim un gran potencial, però no li traiem el partit que li hauríem de traure".

Una realitat que es podrà començar a superar quan després de les eleccions del 26 de maig Esbrí passe a ser l'alcaldessa de la localitat, ja que Tania Baños, la primera edil de Vall d'Uixó, durant la seua intervenció, ha mostrat la seua intenció d'aconseguir un acord de col·laboració entre Vall d'Uixó i Peníscola, "per a fomentar que els turistes que visiten Vall d'Uixó es desplacen fins a Peníscola i viceversa".

Ernest Blanch ha posat l'èmfasi en el fet que "el Partit Socialista és el que millor gestiona la convivència, i en aqueixa convivència hem volgut emmarcar aquesta jornada de bones experiències en una marató en el qual 8 ponents han exposat els seus projectes en d'altres municipis de la província".

El secretari general dels socialistes ha destacat la importància que té en matèria turística l'aliança dels sectors productius, que el públic i el privat vagen de la mà per a traure més rendiment a alguna cosa que genera riquesa i orgull de pertinença als nostres municipis". Sobre aquesta matèria ha destacat que les administracions públiques tenen la comesa de "posar en valor els recursos turístics i de peculiarizar el nostre producte, ja siga en la política d'oci o de festivals".

A més, assenyala Blanch, "és necessari obrir-se en xarxa en la part innovadora dels temps que estan corrent, perquè és evident que la política turística no s'entén sense estar en les xarxes i sense les noves tecnologies, en l'ús del telèfon mòbil que tots els ciutadans porten damunt".

El secretari general dels socialistes ha posat en valor "la importantíssima labor de col·laboració amb els ajuntaments que està desenvolupant Francesc Colomer al capdavant de l'Agència Valenciana de Turisme i la capacitat d'aliança a la qual poden arribar els diferents municipis i les mancomunitats".

En el transcurs de 'UN CASTELLÓ PEL TURISME, Marató de bones pràctiques', 8 alcaldesses, alcaldes o regidors de turisme han explicat les diferents experiències que en matèria turística estan desenvolupant en els seus respectius municipis. Tots ells han descatat que en aquesta matèria "la col·laboració de la Diputació és nul·la". "És just el contrari del que succeeix amb l'Agència Valenciana de Turisme i Francesc Colomer, que sempre estan a la disposició dels ajuntaments de la nostra província".

XARO MIRALLES. BENICARLÓ

Durant la seua intervenció, l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha explicat que quan va arribar en 2015 a l'alcaldia, "no hi havia ni pla estratègic, ni departament de turisme". Per això, "ens vam posar a la tasca d'impulsar un pla per a incrementar les potencialitats turístiques de Benicarló com a destinació". Ja no es treballa només amb el sol i platja, també hem posat en valor la potencialitat cultural, esportiva, gastronòmica i ecològica del nostre terme municipal.

Gastronòmicament parlant, el peix i la carxofa són dues dels principals aliats. En aquest sentit, ha destacat la importància de les jornades que se celebren anualment sobre la carxofa, únic producte amb denominació d'origen a la província.

MARIA JOSEP SAFONT. BORRIANA

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha destacat que gràcies a la gestió del Partit Socialista, ja no hi ha denúncies veïnals respecte a l'Arenal Sound, "perquè hem aconseguit posar ordre i superar els problemes que es generen de sorolls, neteja o trànsit quan a una població de 30.000 habitants arriben 300.000 persones". "Hem integrat el festival a la ciutat".

VIRGINIA MARTÍ, REGIDORA DE TURISME DE CABANES

Ha destacat les peculiaritats d'un municipi amb dos nuclis de població diferenciats, un a l'interior i un altre en la costa, que a més estan mal connectats per carretera.

Quan va arribar a l'equip de govern es va adonar que "tot estava per fer", perquè "tenim potencialitats turístiques, culturals i ecològiques, a les quals mai s'havia intentat traure partit".

"Nosaltres ens vam posar a la feina, hem activat el pla turístic que el PP tenia amagat en un calaix des de 2007, hem contractat l'assessorament d'un tècnic en turisme i a un influencer per a estar ben posicionats en la xarxa". "Estem construint un relat en matèria turística per a donar-li sentit a tot el que tenim".

"I hem creat el consell de turisme".

TANIA BAÑOS. VALL D'*UIXÓ

L'alcaldessa de Vall d`Uixó, Tania Baños, ha denunciat que la Diputació margina a les Cuevas de Sant Josep, "a les quals destina zero euros".

No obstant això, "gràcies a la Generalitat, hem pogut modernitzar un enclavament que quan arribem a l'alcaldia en 2015 es trobava en el segle XV abans de Crist, perquè, per exemple, era impossible traure una entrada anticipada per Internet",

"Hui les coses han canviat, ja tenim una pàgina web, es poden traure entrades de forma anticipada i hem renovat i modernitzat la il·luminació interior, que no es reformava des dels anys 60".

A més, "hem implementat un altre tipus d'activitats, com els concerts íntims i reduïts a l'interior de les coves, com el que recentment va protagonitzar Coc Malla

EUGENIA VILLAR. VICEPRESIDENTA MANCOMUNITAT ESPADÁ-MILLARS

Ha posat l'èmfasi en la necessitat de superar les dificultats amb les quals compta la comarca, ja que en pobles com Alcudia de Veo, no hi ha bones connexions de telèfon, internet o televisió.

MIGUEL SANDALINAS. MONTANEJOS

L'alcalde de Montanejos ha explicat que quan va arribar al càrrec hi havia moltes manques en matèria turística. Per això va crear la Fundació de turisme, en la qual l'ajuntament treballa braç a braç amb el sector turístic.

Es continua treballant perquè la localitat siga un de les principals destinacions com a turisme de salut, però també s'han creat tot tipus d'esdeveniments i activitats, que han permés que l'activitat turística experimente un increment del 10%. A això han contribuït les activitats esportives i culturals. I la fira del formatge. Ha destacat que el mes vinent de desembre es realitzarà un trail adaptat en la localitat, en el qual podran participar atletes en cadires de rodes.

KEVIN SALVADOR. REGIDOR DE TURISME DE TRAIGUERA

Ha denunciat que en els 8 anys de govern del PP, la localitat va patir una gran reculada en matèria turística, malgrat comptar amb el tresor que suposa l'ermita de Font de la Salut.

Ha assenyalat que "treballem per a posar en valor turísticament nostre poble perquè així es genera activitat i es fixa població al territori" i ha explicat que ha canviat d'ubicació l'oficina de turisme perquè "abans del canvi, la gent la veia quan ja s'anava del poble, i lògicament, no entrava. Estava molt mal situada".

ABEL IBAÑEZ. ALCALDE DE VILAFAMÉS

Ha assenyalat que gràcies a la gestió de Francesc Colomer al capdavant a l'Agència Valenciana de Turisme, ha sigut possible posar en valor el centre històric, el patrimoni històric i cultural, les pintures rupestres, els jaciments neardental i paleolític. També s'han habilitat àrees de descans, un alberg per a 30 persones i un pàrquing. I s'han dissenyat rutes cicloturístiques ben senyalitzades.

A més, gràcies a l'Agència Valenciana de Turisme, ha sigut possible celebrar a Vilafamés el Mundial de motocròs.

Finalment, s'ha rehabilitat el camp de aviació de la guerra civil.

CLAUSURA

La clausura de la jornada ha sigut a càrrec de Josep Gisbert, director general de Turisme, qui ha destacat que la labor de l'Agència Valenciana de Turisme està sent fonamental per a recuperar la bona reputació de la Comunitat Valenciana.

Per a la Comunitat, "Fitur ja no són ni el Bigotes, ni les desfilades de polítics; ara la Comunitat aposta per l'hospitalitat, per a tindre els millors ambaixadors, perquè si quan algú torna al seu lloc de procedència diu que li han tractat bé, les possibilitats de negoci es disparen".

"Treballem en matèria d'hospitalitat, de posicionaments en xarxes, de platges adaptades i eliminació de barreres en general, de turisme LGTBI".

Gisbert ha recordat que el turisme representa en aquests instants el 15% del PIB i de l'ocupació a la Comunitat Valenciana.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana