Benicassim: Bonet Hancox: 'La contínua incompetència de l'equip de govern repercuteix directament en l'economia i en la vida dels veïns de Benicàssim'


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 02-01-2017
 

"Hem acabat l'any com el vam començar: amb un desplegament de la incompetència de Susana Marqués al capdavant de l'Ajuntament de Benicàssim". Aquest és el balanç que ha fet el portaveu de Compromís en aquesta localitat de la Plana Alta de l'últim ple del 2016, que es va celebrar divendres passat, durant el transcurs del qual, en paraules Joan Bonet Hancox "va quedar patent una vegada més l'alarmant incompetència i deixadesa de funcions del govern de l'Ajuntament".

Aquesta crítica de Compromís ve motivada per "l'última jugada o mala passada que va fer l'equip de govern per acabar l'any. Van presentar al ple una llista d'indemnitzacions a empreses entre les que s'inclouen 25.000 euros en fraccionament de factures i, ves per on, totes elles d'una mateixa empresa". Segons ha explicat el portaveu de Compromís a Benicàssim "aquestes factures corresponen al pagament d'un sol esdeveniment durant les festes de Sant Tomàs".

Segons ha recordat Bonet Hancox, les partides pressupostàries de festes a Benicàssim suposen uns 300.000 euros anuals, per tant, "resulta estrany que no s'hagués inclòs i previst aquesta despesa de 25.000 euros. I ara ens trobem que cal pagar indemnització". Per al regidor de Compromís, "a part de que les festes de Benicàssim són francament millorables en relació als diners que es destinen, ens sembla inacceptable aquesta maneres de governar, aquest malbaratament i falta de previsió que acaben pagant els veïns de Benicàssim".

Però no és l'única crítica que ha fet Compromís davant la falta de previsió del govern municipal. "També ens hem trobat amb què s'han acabat les pròrrogues del contracte de sanejament d'aigües, fins a nou en total renovables anualment, i l'equip de govern no ha fet encara el concurs corresponent per designar la nova empresa que durà la gestió de la depuradora de Benicàssim". Segons Bonet, l'any passat es va aprovar l'última pròrroga però "no han presentat la documentació a temps a la Conselleria, la qual cosa ha obligat a l'EPSAR (entitat de sanejament d'aigües) a concedir-sis mesos més de gràcia perquè facin els deures".

Segons el parer del portaveu de Compromís a Benicàssim, les pròrrogues en aquest tipus de plecs que corresponen a serveis fonamentals per a la ciutadania, com és el cas del sanejament d'aigües residuals, "estan pensades perquè l'administració tinga un temps més que prudencial per elaborar un nou plec de condicions i així garantir que el servei estigui cobert durant aquest impàs". En canvi, l'equip de govern "ha esgotat al màxim aquestes pròrrogues sense haver fet res, absolutament res, relacionat amb la gestió del mateix, i ara resulta que els ha agafat el bou, i la Generalitat ha hagut d'eixir a salvar la situació que aquest equip de govern de Benicàssim, amb la seua irresponsabilitat i deixadesa de funcions, ha provocat".

"Des de Compromís volem mostrar la nostra preocupació per la contínua incompetència que deixa palès aquest equip de govern, una incompetència que repercuteix directament en l'economia i en la vida dels veïns de Benicàssim, que mereixen molt més que aquest continu ser governats a la babalà" , ha dit per concloure Bonet Hancox.