Benicassim: Bonet: Els pressupostos de 2017 responen als interessos particulars del PP


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 22-02-2017
 

Compromís presenta una reclamació als comptes municipals perquè consideren que neutralitzen la rebaixa de l'IBI i inclouen partides que són prescindibles com alguns actes socioculturals


El Grup Municipal de Compromís ha presentat una reclamació contra els pressupostos municipals per a 2017. El seu portaveu, Joan Bonet, pretén que els comptes no es donen per aprovades definitivament perquè, segons la seva opinió, "no atenen els interessos generals dels veïns" sinó, en bona mesura, "als interessos particulars del PP".

Bonet reclama una rebaixa en la càrrega impositiva després que la insistència de Compromís forcés la rebaixa del 8 per cent en els valors cadastrals, una reducció "clarament insuficient" perquè l'equip de govern, format per PP, ARB i Ciudadanos, ha elevat el tipus de gravamen de l'IBI de l'0,526 per cent al 0,56 per cent. Això, denuncia Bonet, "neutralitza gairebé del tot la rebaixa efectiva en el rebut de la contribució".

El portaveu de Compromís apunta igualment que en el camp de despeses corrents i inversions "hi ha partides perfectament prescindibles", sobretot en els actes socioculturals i lúdic-esportius, la concessió dels quals s'ha atorgat a "empreses relacionades amb el PP quan podrien organitzar-les els tècnics municipals" amb el consegüent estalvi. Igualment, hi ha partides compromeses per contractació en modalitat de rènting, com les motos de la policia o la gespa artificial del camp de futbol, ​​que quadrupliquen el preu de mercat. Compromís també lamenta la falta de control efectiu en la gestió externalitzada de la piscina municipal.

La partida d'inversions tampoc escapa a les crítiques de Compromís, especialment dues de les grans obres recollides en els pressupostos. "La prolongació de la CV-149, a la qual es reserven gairebé 500.000 euros, no solucionarà els embussos que pateix la zona, a més que la seva execució implica una tramitació burocràtica que impedirà la seva execució en el present exercici", assegura Joan Bonet. El futur pont sobre el barranc del Farja, per la seva banda, "no és una obra urgent ja que no solucionarà els problemes de comunicació entre el nucli urbà i les platges", a més que els 480.000 euros els assumirà completament l'Ajuntament. "Una alcaldessa responsable -apunta Bonet- hauria d'haver negociat amb el Ministeri de Foment i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per assumir part del finançament".

"Si sumem el cost d'aquestes dues inversions i l'absència de mesures correctores en les despeses corrents, arribem a la conclusió que la pujada del tipus de gravamen de l'IBI pel govern municipal de PP és completament innecessària", resumeix el portaveu de Compromís, qui destaca que mantenir el tipus en el 0,526 per cent hagués estat perfectament compatible amb els principis d'estabilitat pressupostària. "Es disposaria de 500.000 euros per a inversions i no s'hagueren compromès les partides de despeses corrents", resumeix Bonet.