Benicassim: Compromís exigeix a Marqués que resolga els projectes urbanístics PAI 5,6 i Benicàssim Golf 'd'una vegada per totes'


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 29-03-2017
 

Bonet Hancox: «Quan alguna cosa es declara nul no es pot modificar, per tant l'únic que cal és resoldre els PAI i tornar a elaborar un nou projecte que s'ajusti a la legalitat ia la realitat geogràfica i urbanística de la zona»


"Elaborar un nou projecte; buscar una alternativa als problemes d'inundabilitat de la zona; posar en valor l'aiguamoll del Quadre de Santiago; que els veïns paguen l'IBI rústic i no urbà com fins ara, i que, en definitiva, es resolguen els programes d'actuació integrada 5, 6 i Benicàssim Golf". Tota aquesta llista de reivindicacions forma part del contingut de la moció que el Grup Municipal de Compromís per Benicàssim ha presentat per al pròxim ple. Aquest 31 de març pròxim, el portaveu de la coalició, Joan Bonet Hancox, insistirà a reclamar a l'equip de govern "que es posen per fi a treballar en resoldre aquest greu problema dels PAI, que s'ha anat enquistant en els últims quatre anys de tal manera que ara ens trobem que l'única decisió legal i política és la seua resolució".
Bonet Hancox ha criticat que, si l'equip de govern no abandona la seua obstinació de no fer cas a la Justícia i continuar sense prendre decisions sobre aquests projectes urbanístics fallits, "estaria incorrent en desacatament al Tribunal Suprem, que el 2012 declarava nul de ple dret l'aprovació del pla parcial de millora de Benicàssim Golf". Segons Hancox, "el passat mes de novembre de 2016 es van 'auto-atorgar' quatre mesos de temps per a buscar una alternativa que no fora resoldre aquets PAI. Doncs bé, ni tan sols en aquests quatre mesos han fet absolutament res per a solucionar el problema que, amb la seua incompetència, han creat". A més, "quan alguna cosa es declara nul no es pot modificar, per tant el únic que cal és resoldre els PAI i tornar a elaborar un nou projecte que s'ajuste a la legalitat i a la realitat geogràfica i urbanística de la zona", ha reclamat el portaveu de Compromís a Benicàssim.
Bonet Hancox ha aprofundit en aquest argument: "No resoldre els PAI també suposaria desacatar una altra sentència del Tribunal Suprem de 2014, en la qual insta les administracions locals a resoldre els PAI que no tinguen una immediata execució, i els demana les parcel·les afectades tornen a tenir la mateixa consideració urbanística que tenien al començament del procés", ha explicat el regidor de Compromís.
A més, Bonet ha lamentat que l'equip de govern municipal "no haja buscat durant tots aquests anys una alternativa per solucionar la inundabilitat de la zona, ja que el projecte de canalització del Barranc de la Parreta passa per la zona d'especial protecció del Quadre de Santiago; una protecció que està recollida en una sentència de 2012 i, per tant, és incompatible amb l'execució del projecte". A tot això s'uneix que els propis tècnics de l'Ajuntament han elaborat un informe jurídic en el qual insten a l'equip de govern a iniciar els tràmits per a la resolució dels esmentats PAI.
"La inacció de l'equip de govern al llarg de tots aquests anys ha provocat la situació actual d'abandonament de la zona i que no s'haja fet cap actuació per posar en valor l'aiguamoll del Quadre de Santiago, amb els beneficis turístics i mediambientals que hagués suposat per al municipi", segons l'opinió de Bonet Hancox. El regidor de Compromís també ha subratllat que "aquesta evident incompetència ha provocat que els propietaris afectats per aquests PAI hagen hagut de pagar uns IBI absolutament disparats durant més de quatre anys, ja que els solars afectats estaven considerats com a urbans, la qual cosa és una falsedat".
Per tot això, Compromís presentarà una moció al ple en la qual "demanem a l'equip de govern que, per una vegada, comence a pensar en l'interès públic, que per fi es pose a treballar i que deixe de ser un problema per Benicàssim. La política d'ordenament del territori de Benicàssim porta sis anys en punt mort a causa de la incompetència i arrogància de l'alcaldessa i ara ixen les conseqüències del seu immobilisme durant tots aquests anys".