Benicassim: Compromís demana la dimissió de Susana Marqués després de la sentència sobre la indemnització a una mercantil per les obres de la piscina


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 04-04-2017
 

Bonet Hancox: “L’alcaldessa no pot votar en assumptes on tinga un interès personal: li ho ha dit Compromís en reiterades vegades i ara li ho ha tornat a dir la Justícia”
Trenco: “Ens agradaria saber si Moliner, després d'açò, continua donant el seu suport a la alcaldessa de Benicàssim”

“L’alcaldessa no pot votar en assumptes on tinga un interès personal: li ho ha dit Compromís en reiterades vegades i ara li ho ha tornat a dir la Justícia”. Així de contundent s’ha mostrat el portaveu de Compromís en l’ajuntament de Benicàssim, Joan Bonet Hancox, després de conèixer la sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 1 de Castelló en la qual es diu que Susana Marqués estava obligada a absentar-se en el debat i votació en assumptes d’aquest tipus. La sentència es refereix, en concret, a la indemnització que havia de cobrar una mercantil per les inversions realitzades en la piscina municipal. “Marqués va ser advertida reiteradament per Compromís i li vam demanar, tant a ella com als dos regidors que estan afectats ara per la sentència, que s'absentara del pleno”, ha explicat Bonet Hancox.
Aquest cas va començar l’any 2013, quan un acord plenari va decidir sobre la indemnització que havia de cobrar una de les empreses d'eixa mercantil per les inversions realitzades en la piscina municipal. Marqués mantenia interés personal amb aquesta constructora “com ha quedat acreditat”, ja que el seu cònjuge “és treballador d'eixa empresa”, alhora que els altres dos regidors “eren treballadors o gerents de mercantils que integraven el grup empresarial (i encara ho són en l'actualitat), i per tant haurien d'haver-se absentat de la votació”. Com no va ser així, el portaveu de Compromís en l’ajuntament de Benicàssim afirma que “l’acord que es va prendre sobre la indemnització és nul de ple dret. En aquest cas, les conseqüències d’eixa decisió encara són pitjor per la repercussió econòmica i social de l’acord”. És a dir, segons el regidor de Compromís, això tindrà conseqüències administratives i econòmiques que poden ser greus per al municipi de Benicàssim i, per tant, “el mínim que es pot demanar és que també tinga la conseqüència política de la immediata dimissió de l'alcaldessa com a responsable directa. Se li va recordar en diverses ocasions que, per la seua vinculació pròpia i familiar amb eixe grup empresarial, estava obligada legalment a absentar-se i, si no per aquesta raó, sí com a mínim per ètica política”.
Bonet Hancox ha lamentat que aquest succés no és un fet aïllat sinó que “s'estén a molts altres acords que han pres l'alcaldessa i altres regidors amb un gran nombre d'assumptes relacionats amb l'esmentat grup empresarial i en els que Marqués s'hauria d'haver absentat, com ara decreta la sentència. Tots eixos acords potser s’hagen d’anul·lar o que revisar”.
Per al grup municipal de Compromís, s’ha produït un perjudici a l'Ajuntament i a les arques municipals “per culpa de la irresponsabilitat manifesta i reiterada de l'alcaldessa, un assumpte que pot ser molt greu, i això pot derivar, a més de la responsabilitat administrativa i política, en responsabilitat personal i patrimonial directa”, ha subratllat Hancox.
Una vegada més, l'alcaldessa es posa, per la seua irresponsabilitat, “fora de la legalitat, i obri la porta a la interposició de demandes civils i penals, si no acata l'esmentada sentència i torna a votar i entrar en debat sobre una proposta o moció plenària relacionada directament amb la mercantil”, ha conclòs el portaveu de Compromís a Benicàssim.

Per la seua part, el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, es pregunta quina serà ara la posició del president del Partit Popular i de la Diputació, Javier Moliner, davant la sentencia que ratifica que Susana Marqués s'hauria d'haver absentat del ple quan es va aprovar una indemnització a la empresa on treballa el seu marit i dos regidor del PP que també es tendrien que haver absentat. “Ens agradaria saber si Moliner, després d'açò, continua donant el seu suport a la alcaldessa de Benicàssim”, ha dit Trenco.