Benicassim: Bonet: El Consell va desbloquejar divendres passat els diners pel CEAM, després de més d'una legislatura de paràlisi del PP


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 09-05-2017
 

El portaveu del grup municipal Compromís a Benicàssim, Joan Bonet, ha agraït que l'alcaldessa, Susana Marquès, “haja trobat ara la faceta reivindicativa que va perdre quan governava el PP” i ha manifestat la seua esperança que “mantinga ara esta tensió reivindicativa enfront del Govern de Rajoy, que ha deixat als valencians i valencianes a la cua de la inversió en l'estat”.
Bonet ha fet aquestes manifestacions després del comunicat de Marquès en la qual reclama a la Conselleria celeritat en l'adjudicació de les obres del CEAM. “És curiós que haja estat callada durant tants anys, perquè el projecte ha estat estancat durant gairebé tota una legislatura de Govern del PP en la Generalitat i comence ara a reivindicar celeritat, precisament cinc dies després que el ple del Consell haja donat llum verda divendres passat al crèdit necessari per escometre les obres”. En aquest sentit, ha recordat que “precisament el ple del Consell del 5 de maig va acordar un increment de pressupost de despesa de més d'un milió d'euros per a l'obra de construcció del CEAM, un projecte que es va paralitzar perquè en l’època del PP no es pagava, i es va dilatar encara més en 2016 perquè l’Ajuntament del PP no remetia el projecte a la Conselleria”. Bonet ha considerat “una pocavergonya” que Marquès “estigués callada des que en 2009 el Govern del PP consignés uns diners que no va executar, i que precisament pocs dies després que l'actual Conselleria de Benestar Social haja aconseguit desbloquejar la paràlisi administrativa del PP respecte a aquest centre, i haja consignat diners per a la licitació, decidisca ser reivindicativa”. Segons Bonet, “el comunicat de Marquès s'ha fet després de la decisió del Consell només per aparentar, perquè l'alcaldessa ja sabia que s'acabava de consignar els diners”.
En aquest sentit s'ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, qui precisament fa dues setmanes va formalitzar una pregunta parlamentària per interessar-se per la situació del CEAM. En la resposta de Conselleria es detalla que “a data de contestació d'aquesta pregunta s'està tramitant la proposta de contractació de les obres de finalització del CEAM”. En l'escrit de la conselleria d'Oltra s'afegeix que “el termini d'execució seran 12 mesos”. Per tot això, la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro ha manifestat que “l'alcaldessa de Benicàssim ha fet un ridícul espantós propiciant aquest comunicat per tractar d'avançar-se a la publicació en el DOGV d'un acord ja pres pel Consell divendres passat, però els fets demostren que s'ha estat treballant i que s'ha desbloquejat un projecte que, com a punts altres, el PP va paralitzar i va eternitzar. Enfront de la paràlisi del PP, en aquest projecte no s'ha parat ni un minut i l’alcaldessa això hauria de saber-ho”, afegeix Àlvaro.