Benicassim: Compromís reclama "consensos per al Benicàssim del futur".


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 27-05-2018
 

Divendres passat va eixir avant, en el ple, la proposta que els quatre grups de l'oposició de Benicàssim -Ara, Ciutadans, PSPV-PSOE i Compromís- van acordar per als romanents de 2018.
Joan Bonet, portaveu del grup municipal Compromís per Benicàssim, ha indicat que "en la segona roda de premsa els partits de l'oposició vam anunciar que inclouríem també tres propostes de l'equip de govern: l'emissari submarí, l'accessibilitat de l'Ajuntament i l'evacuació d'aigües del Quadro de Santiago". Bonet considera que "hem estat des del primer moment oberts a una acord que incloguera totes les forces polítiques de l'Ajuntament perquè l'equip de govern no té majoria".
En aquest sentit, el regidor ha afegit que "davant de les propostes dels diversos grups i la impossibilitat de dur-les totes a terme enguany, un equip de govern que és responsable i sap que es troba en minoria, haguera tractat d'arribar a una entesa per fixar les línies mestres de les inversions per a aquest exercici i també per al següent". "D'aquesta manera", ha indicat Bonet, "una volta acordades entre totes i tots les inversions en eixe full de ruta per a 2018 i per a 2019, el nou equip de govern que isca com a resultat de les eleccions de 2019 haguera tingut unes línies marcades fruit del consens entre totes les forces polítiques". Per al portaveu del grup de Compromís, "d'aquesta manera les inversions hagueren fet el seu camí i no hagueren estat condicionades pels comicis i la constitució del nou ajuntament".
En aquesta línia de consens, Pau Ferrando ha destacat que és necessari un centre cívic per al veïnat del districte sud. "És una petició que vam donar a conéixer quan des de Compromís vam presentar les nostres propostes per als romanents. Es tracta d'una reivindicació que des de fa anys reclamen des d'eixa associació. Benicàssim és un municipi amb una trama urbana molt extensa, per la qual cosa cal cohesionar la població".
Aquesta petició no s'ha inclòs en l'acord entre els grups de l'oposició, però "no per això considerem que s'haja d'abandonar" ha explicat Ferrando. En aquest sentit, l'edil de Compromís ha reclamat eixos consensos bàsics entre totes les forces polítiques "per fixar el Benicàssim que volem per al futur, més enllà de les majories o minories al ple de l'Ajuntament".
Finalment, Helena Salvador s'ha referit als habitatges socials i al skate park, propostes que arreplega l'acord entre els grups de l'oposició. "Considerem que una ciutat de vora 20.000 habitants ha de d'oferir alternatives al censats que puguen perdre la llar habitual, per problemes per pagar la hipoteca, el lloguer o en accidents com puga ser un incendi". Pel que fa al skate park, la regidora considera que és una infraestructura útil per al aficionats locals a aquest esport i que també pot complementar l'oferta turística, amb campionats. "Fins i tot els festivals, com el FIB o el Rototom, amb l'oferta d'activitats que ofereixen, poden traure partit d'aquesta instal·lació.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana