Benicassim: Compromís es fa ressò de les queixes de comerciants i veïns de Benicàssim davant el tall de carrers per diferents esdeveniments


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 30-06-2018
 

Compromís per Benicàssim ha denunciat el «col·lapse» que l'equip de govern provoca «perquè pràcticament totes les setmanes es tallen les vies del municipi per a fer esdeveniments esportius i d'un altre tipus, amb els conseqüents perjudicis per als veïns i també, per a l'activitat comercial».
Així ho ha explicat el portaveu de la coalició, qui ha criticat el que considera una actuació del PP que respon a una «absència de projecte de ciutat».
Bonet ha recordat que Benicàssim és un municipi «en què les activitats lligades al comerç i a la restauració tenen una gran importància. A partir de Pasqua i amb l'arribada del bon oratge s'incrementa el número de persones que volen gaudir de l'amplia oferta d'oci que ofereixen els establiments locals».
Proves de running, ciclisme, mountain-bike, patinatge, triatló, etc, s'han convertit «en la norma per a tallar els carrers del municipi», ha assegurat el portaveu de Compromís. «Amb això no volem dir que no estiguem d'acord amb la celebració d'aquests esdeveniments; simplement demanem que es facen en el recinte adequat o bé en llocs que no provoquen tants perjudicis com fins ara», ha assegurat el regidor de Compromís.

Bonet també s'ha volgut eco de les queixes de molts veïns que tenen problemes a l'hora d'accedir a sa casa per culpa del tall de carrer. L'edil ha explicat que «moltes persones em comenten la situació que viuen cada cap de setmana, perquè es troben amb greu dificultats per arribar fins a la residència habitual». En aquest sentit, des de la coalició asseguren que «els veïns entenen que per a determinades proves de prestigi és necessari el tall de carrers", però el que «seria comprensible per a determinats casos puntuals, s'ha acabat convertint en un fet quasi habitual massa caps de setmana».
Bonet també ha afegit que el tall de carrers provoca greus problemes de circulació perquè els esdeveniments col·lapsen les principals vies del municipi. «Un clar exemple es produeix quan es restringeix el desplaçament de vehicles entre Benicàssim Nord i el Poble. El municipi en esta zona té forma d'embut i si es talla el carrer de circulació el col·lapse resulta inevitable. Si a això li afegim que el dia triat és dijous, quan es fa el mercat a Benicàssim, el caos en els carrers està garantit".
Pel que fa l'impacte que els esdeveniments esportius puguen tindre sobre la ciutat, des de Compromís consideren que «allò que suposadament es guanya per un costat, es perd davant dels problemes que pateixen els visitants habituals a l'hora d'accedir a causa de les restriccions de trànsit i les dificultats per desplaçar-se dins del municipi».
El portaveu de la coalició ha indicat que hostalers, restauradors i comerciants creuen que, «excepte en casos puntuals de rellevància, les activitats programades no haurien d'afectat al desenvolupament de les activitats habituals de repartidors, turistes i veïns».
Per aquesta raó, Bonet ha reclamat a l'equip de govern una «planificació seriosa dels esdeveniments per generar el mínim de molèsties possibles», cosa que en paraules de l'edil «passa per ubicacions alternatives que no generen problemes de trànsit ni de desplaçament a turistes i residents».
Finalment, la coalició planteja una mesa en què els grups amb representació a l'Ajuntament, associacions de veïns, comerciants i esportives tinguen veu per trobar una solució de consens que beneficie les parts i pose fi a una situació que perjudica els residents i el teixit econòmic.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana