Betxí: Betxí redoblarà els esforços en matèria de serveis socials


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/2/153722_87772/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 02-02-2017
Betxí redoblarà els esforços en matèria de serveis socials

El ple de l’Ajuntament de Betxí va aprovar ahir per majoria absoluta la declaració dels Serveis Socials com una matèria essencial i prioritària per a les necessitats de la població. Este és un pas previ necessari per tal de poder gestionar, de manera immediata, la contractació de nou personal que incrementarà notablement la plantilla d’este departament per poder gestionar de forma més ràpida i diligent les demandes dels veïns de la localitat.
En este sentit, la Generalitat Valenciana destinarà vora 100.000€ per a cobrir les necessitats en l’àrea de Benestar Social de Betxí, dels quals més de 85.000€ es dedicaran a la contractació d’un nou treballador social, un educador, un psicòleg i un administratiu, tots ells de forma parcial.
La regidora de l’àrea, Susana Ferrandis s’ha felicitat per l’arribada de més recursos econòmics a la localitat, però ha manifestat la seua cautela perquè “encara tardarem un temps en gestionar les bosses del personal i la contractació dels nous treballadors”. Segons Ferrandis, “el més important a hores d’ara és tramitar de forma urgent les sol·licituds per a la valoració de la dependència, ja que és l’assumpte que en estos moments més ens preocupa”.
Cal recordar que en els últims anys el consistori betxinenc ha incidit molt especialment en l’assistència als més necessitats i ha multiplicat per sis el pressupost en ajudes. Per a l’exercici 2017, els esforços se centraran sobretot en agilitzar els tràmits burocràtics per facilitar els certificats de dependència de les administracions i en gestionar la Bossa de Foment de l’Ocupació Local, que el passat any va ocupar a més de 50 persones.