Betxí: Betxí presenta el projecte 'Recuperem la terra' per revaloritzar les finques abandonades


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/2/154059_88046/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 11-02-2017
Betxí presenta el projecte 'Recuperem la terra' per revaloritzar les finques abandonades

L’Ajuntament de Betxí i la Fundació Cívica Noves Sendes van presentar ahir el projecte solidari “Recuperem la terra” que se centrarà a fomentar el cultiu de les hortes agrícoles abandonades. D’esta forma, s’enceta un programa d’ajudes dirigides específicament als llaurador amb l’objectiu fonamental de reduir el número de les parcel·les sense ús o en mal estat i que, entre d’altres, són focus de plagues i de perill d’incendis.

El pressupost inicial d’este programa és de 18.000€ durant els pròxims tres anys i les quantitats subvencionables tindran com a referència l’IBI de rústica. En especial es primaran dos conceptes, tant la recuperació del cultiu de forma ecològica com aqueles parcelel·les que estiguen a prop del casc urbà, que podran arribar a tindre fins a un 50% més de bonificació, tot i que la convocatòria està oberta per a qualsevol propietat sense ús.

“Fa temps que sabem que havíem d’actuar en la problemàtica de les finques abandonades i ara, per fi, i gràcies a l’ajuda de Noves Sendes, podrem iniciar lqa solució d’este assumpte”, afirma Alfred Remolar, alcalde de Betxí. “Sabem que el camí és llarg, però és un primer pas per fomentar la recuperació del camp, especialment en els dos àmbits més demandats, com ho són l’agricultura ecològica i i les finques més pròximes a les cases”.

A l’acte, celebrat en la seu central de Ruralnostra, van assistir a més de l’alcalde de Betxí, el president de Noves Sendes Manolo Piquer i el regidor de Medi Ambient Javier Delgado, a més de nombrosos veïns de la població i representants del sector agrari. En els pròxims dies s’obrirà el període de sol·licituds i s’espera que les subvencions comencen a atorgar-se a partir del mes de juny.