Betxí: Betxí recuperarà l'escola Esther Franch i remodelarà els vestidors del poliesportiu amb el Pla Castelló 135


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155678_89345/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/3/155678_89345/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 23-03-2017
Betxí recuperarà l'escola Esther Franch i remodelarà els vestidors del poliesportiu amb el Pla Castelló 135

Dos importants inversions en edificis ja antics són les escollides per a destinar el gros de la subvenció que la Diputació de Castelló ha concedit a Betxí per al 2017 dins del pla Castelló 135, anteriorment conegut com Pla d’Obres i Serveis. En concret, els dos projectes es trauran a concurs per més de 70.000€, cosa que suposarà vora un 75% de la subvenció total.
El primer dels edificis on s’actuarà són les antigues escoles Esther Franch, que tornaran a obrir les portes després de cinc anys en desús. Situades en la zona escolar del municipi i a la vora de les infraestructures esportives, la remodelació parcial de la primera planta suposarà l’obertura de diverses aules per al trasllat posterior del Casal Jove i l’establiment d’un espai permanent de reunions per a les associacions locals. Així mateix, l’edifici es farà completament accessible amb l’adquisició d’un elevador, la construcció de nous banys i la millora en la instal·lació elèctrica. En total, les actuacions previstes ascendiran a més de 40.000€.
En segon lloc es destinaran 30.000€ per a la construcció de dos nous vestidors masculins al poliesportiu municipal Robert Fernández, que inclouran la instal·lació d’una desena de noves dutxes i la millora de la bomba de l’aigua calenta. Es tracta d’una inversió àmpliament demandada pels usuaris de l’edifici, especialment els components del Club d’Handbol.
L’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, ha destacat la importància d’estes dues actuacions perquè “suposaran en breu la realització de dos projectes que des de fa temps teníem en ment i que molta gent ha reivindicat”. Pel que fa a la reforma de l’edifici Esther Franch, “crec que suposarà una millora bàsica per al poble, ja que per una banda tindrem el Casal Jove a la vora de tots els centres educatius i, per l’altra, obrirem les portes a totes les associacions de la població per tal que tinguen un espai on poder reunir-se permanentment i desenvolupar les seues activitats”.
Les inversions del Pla Castelló 135 es van aprovar ahir per unanimitat en la sessió ordinària del ple municipal que, a més a més, van decidiri destinar els restants 25.000€ de la subvenció a despesa corrent com ara la lluita contra el mosquit tigre o diverses actuacions culturals i d’ocupació.