Betxí: Betxí culmina la primera fase de la ronda nord-est al seu pas pel 'puntarrró'


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155754_89393/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/3/155754_89393/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 28-03-2017
Betxí culmina la primera fase de la ronda nord-est al seu pas pel 'puntarrró'

Hui han acabat les obres de la primera fase de construcció de la ronda nord-est de Betxí que té com a principal objectiu desviar el trànsit pesat per fora del casc urbà. En concret, han finalitzat les actuacions d’ampliació del camí del Puntarró, que passarà a tindre 12 metres d’ample i, per tant, permetrà el creuament dels camions de gran tonatge que es dirigeixen a les empreses situades al nord del terme municipal.
Les obres, que s’han allargat durant tres mesos, compten amb un pressupost de 60.000€ i han estat executades per una empresa local. Alfred Remolar, l’alcalde de la localitat, ha manifestat que “culminem ara el primer pas d’este importantíssim projecte per al nostre municipi que suposarà el desviament definitiu de tot el trànsit pesat per fora de la població”.
El projecte consta de dues fases, la segona de les quals haurà d’acometre l’elevació del pas per dins del riu per evitar que siga inundable com fins ara ocorre. Segons fonts municipals, es preveu que en els pròxims mesos puga començar-se la redacció d’este pla per tal de poder incloure la seua execució en els pressupostos de 2018.
El procés de desviament del trànsit pesat per fora del casc urbà contemplava una sèrie d’accions que s’estan duent a terme des de fa dos anys. Així, en primer lloc es va construir en 2015 la nova rotonda d’entrada pel nord-est. Ara, a l’ampliació del camí del Puntarró s’unirà en els pròxims mesos la remodelació de l’avinguda Joaquim Ferrandis que preveu la inclusió d’una altra rotonda a l’entrada del poble per eliminar un punt negre i la remodelació integral de les places d’aparcament de la zona. Finalment, el procés haurà de concloure amb l’execució del pas elevat per dins del riu Sec.