Betxí: L'ajuntament de Betxí construirà 60 nínxols abans de l'estiu


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/5/156955_90130/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 02-05-2017
L'ajuntament de Betxí construirà 60 nínxols abans de l'estiu

L’Ajuntament de Betxí ha adjudicat a una empresa local el projecte de construcció de 60 nous nínxols al cementeri municipal que comptarà amb un pressupost de 40.895€. L’obra, que es localitza a la part nord-est del recinte, suposarà la renovació completa de la part més antiga, que data de finals del segle XIX.
Des del passat mes de gener, el consistori betxinenc havia obert un període de recepció de peticions per traslladar algunes restes de la zona a d’altres nínxols, a partir de les instàncies que alguns familiars afectats havien sol·licitat per registre. D’esta forma, en els pròxims dies es faran efectives les sol·licituds i es procedirà a la demolició de les sepultures existents en l’àrea delimitada i que estan en la majoria dels casos en estat de ruïna a causa de la seua antiguitat.
Amb la construcció de les noves tombes es donarà servei a la població almenys fins al 2018 i, segons l’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, “probablement siguen els últims que s’ubiquen en l’actual recinte, ja que en estos moments s’està tramitant l’ampliació del camp sant per la part sud”. Això suposarà, segons Remolar, que “a curt termini el cementeri tindrà dos mil metres quadrats més disponibles per tindre una infraestructura més moderna i en millors condicions”.
Es preveu que els nous nínxols estiguen finalitzats abans de l’estiu ja que les seues característiques tècniques, de formigó armat, permeten que l’obra s’execute en un menor període de temps i amb totes les homologacions sanitàries corresponents.