Betxí: L'Ajuntament de Betxí obrirà un carril bici per enllaçar la muntanyeta de Sant Antoni amb la població


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/5/156973_90140/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 03-05-2017
L'Ajuntament de Betxí obrirà un carril bici per enllaçar la muntanyeta de Sant Antoni amb la població

L’Ajuntament de Betxí continua apostant per obrir vies verdes i saludables en el casc urbà i en el terme municipal per fer realitat les propostes recollides en el Pla Estratègic Municipal. D’esta forma, i per primera vegada, ha obert les portes a fer unidireccionals dos camins rurals per poder ubicar-hi dos carrils bici i de vianants.
Així es va decidir ahir en el Consell Agrari Municipal després que es plantejaren les dues propostes per part de l’equip de govern i es donara llum verda a este projecte pioner en esta població de la Plana Baixa. Segons Alfred Remolar, alcalde de la localitat, “el plantejament ja havia sigut validat per la junta de portaveus de manera unànime i ara s’ha vist referendat pel principal òrgan consultiu de la localitat en els temes agrícoles”.
Es tracta de dos camins rurals amb característiques completament diferents però situats en dos contextos similars de congregació de gent. En el cas del camí de Sant Antoni, que engloba l’històric itinerari de la romeria cap a la muntanyeta en el dia patronal de la localitat, ens trobem davant una via relativament llarga i molt estreta, amb gran dificultat en alguns punts per creuar-se dos vehicles i que durant els últims anys ha produït nombrosos conflictes i problemes de trànsit durant la campanya citrícola, amb l’acumulació massiva de camions i de cotxes dels collidors.
Cal destacar que des del consistori betxinenc es preveu obrir en els pròxims mesos una senda circular en la muntanyeta que desemboque en una zona d’esbarjo condicionada amb bancs i taules per poder anar a menjar. En este cas, el carril bici permetrà accedir a l’emblemàtica muntanyeta de Sant Antoni de forma més segura i ecològica i, així, acostar este entorn a un nou model de visitants i de turistes.
Per la seua banda, el camí de Montserrat tan a penes compta amb 600 metres de llargària però amb una amplària molt més gran que la del de Sant Antoni. La via, situada en la part oest del terme, enllaça el casc urbà amb la urbanització Versalles i Montserrat, de manera que el carril bici “permetrà a molts d’estos veïns accedir a la població en bicicleta o simplement caminant”.
L’equip de govern de Bloc-Comrpomís ha decidit tirar endavant este projecte després que “moltes persones s’hagen acostat durant estos anys a títol personal per demandar un carril per poder anar en bici o caminant a la Muntanyeta de Sant Antoni o a les urbanitzacions”. Cal destacar que, en els últims temps, els usuaris que utilitzen els camins rurals per passejar o practicar algun tipus d’esport són cada vegada més nombrosos “i per això des de l’ajuntament anem a intentar donar una solució per fomentar este model de vida més saludable i ecològic”.
L’asfaltat del camí de Sant Antoni i del camí de Montserrat s’ha inclòs dins de la sol·licitud de subvenció tramitada a la Generalitat Valenciana per a la millora dels camins rurals i, segons Remolar, “en cas que no siga aprovada s’intentarà executar el més prompte possible”. Es preveu que el pressupost total ascendisca a uns 60.000€.