Betxí: L'Ajuntament de Betxí activa mig milió d'euros per a fer inversions financerament sostenibles


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/7/161349_92521/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 27-07-2017
L'Ajuntament de Betxí activa mig milió d'euros per a fer inversions financerament sostenibles

La corporació municipal de Betxí ha aprovat per majoria absoluta incorporar més de 400.000€ del superàvit de 2016 per a fer “inversions financerament sostenibles”, segons marca la llei de racionalització de les administracions locals. A esta important partida se sumaran, a partir de setembre, 100.000€ més que conformaran en total més de 500.000€. açò suposarà una fita històrica per a la població de la Plana Baixa ja que, en base a les previsions, en el present exercici es destinarà més d’un milió d’euros per a inversions.
Entres els projectes més importants que es pretenen abordar destaquen la remodelació de l’Avinguda Sant Josep Obrer (132.000€) que inclourà un carril bici i es tramitarà per a una subvenció europea, la peatonalització de la Plaça Major i de l’Església (142.000€), la pavimentació del Carrer Major i de la Pietat (50.000€) i l’ampliació dels centres de transformació del Polígon Molí-llop per desbloquejar definitivament els problemes elèctrics que s’arrosseguen en la zona des de fa temps.
Segons Alfred Remolar, alcalde de Betxí, “la incorporació d’estos diners serà fonamental enguany per millorar el nostre poble i els seus sectors econòmics i alhora fomentar l’ocupació local”. Remolar ha recordat que “el govern central ha bloquejat tot este capital de tots els ajuntaments durant massa temps quan ara els projectes ja haurien pogut estar pràcticament executats”.

V Fase del Palau
Entre els diners incorporats també hi ha una part destinada a la recuperació del Palau-Castell. En concret, 40.000€ s’incorporaran del superàvit per sumar 128.000€ que aportarà l’Ajuntament de Betxí per al 2017 i poder iniciar la Fase V de la recuperació de l’edifici. Una fase que s’executarà juntament amb la Diputació de Castelló, que recentment va aprovar l’aportació de 216.000€ i que, entre les dues administracions, faran un total de 460.000€ per acometre la posada en valor de la primera planta de la casa de Pasqual Meneu.
Per últim, fonts de l’equip de govern afirmen que al ple de setembre es durà a aprovació una nova incorporació de crèdit de 100.000€, en este cas destinats a asfaltar camins rurals i a millorar diversos carrers del municipi.