Betxí: Comencen les obres de remodelació de l'Avinguda Joaquín Dualde


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/162974_93820/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 12-09-2017
Comencen les obres de remodelació de l'Avinguda Joaquín Dualde

Hui han començat les obres de remodelació de l’Avinguda Joaquim Dualde de Betxí, una de les artèries principals de la població que va des de l’accés centre al municipi fins a l’eixida nord. El projecte, que ascendeix a 150.000€, preveu l’eliminació de la vegetació lateral, l’ampliació de voreres i la modernització de l’avinguda. Però per damunt de tot, destaca la construcció d’una gran rotonda a l’entrada nord a la població, que significarà l’eliminació d’un perillós punt negre.
En este sentit, l’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, ha destacat que “esta rotonda complementarà la que vam fer fa un parell d’anys a l’altra banda del pont i suposarà una major fluïdesa del trànsit rodat i, especialment, la desaparició d’un important punt negre en el municipi que comporta diversos accidents tots els anys”. A més a més, la nova rotonda constituirà “una entrada més digna al poble”.
El primer edil s’ha mostrat preocupat perquè les obres se solaparan amb l’inici de les festes patronals però ha apuntat que “per haver començat hui guanyarem dues setmanes i ens interessa acabar com abans millor per intentar no allargar els treballs durant la campanya citrícola que començarà en breu”. Així mateix, Remolar ha anunciat que a l’interior del perímetre de la rotonda s’hi “inclourà una escultura commemorativa del ral·li Transbetxí, un dels majors exponents turístics del nostre poble i que l’any que ve farà el seu 30 aniversari”.
Les obres s’han iniciat amb l’eliminació de la vegetació des del nord fins al sud i l’enderrocament de les voreres. A continuació, es passarà a delimitar el perímetre total de la superfície i s’iniciaran els treballs de recol·locació de les lluminàries, que s’aplicaran especialment en els passos de vianants per fer els passos més segurs. Finalment, les actuacions acabaran amb l’asfaltat de la via central i del replantat de la nova vegetació. Amb tot, s’espera que les obres s’allarguen al voltant de tres mesos i que, per tant, abans de finals d’any puga estar completament enllestida.