Betxí: L'Ajuntament de Betxí adjudica les obres de la peatonalització de la Plaça Major amb una rebaixa del 13% del pressupost


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/12/166908_97073/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 21-12-2017
L'Ajuntament de Betxí adjudica les obres de la peatonalització de la Plaça Major amb una rebaixa del 13% del pressupost

L’Ajuntament de Betxí ha adjudicat les obres de peatonalització de la Plaça Major i de l’Església per un import de 125.000€, el que suposa un estalvi del 13% en relació a l’import d’eixida del projecte. D’esta forma, i a l’espera dels corresponents tràmits burocràtics, en els pròxims dies es prepararà la documentació necessària per poder iniciar les obres només començar el 2018.
Un total de 10 empreses s’havien presentat a la licitació, que s’ha tramitat a través d’un procediment obert pel muntant del pressupost. L’empresa adjudicatària durà a terme, a més de la baixa econòmica, la reforma integral de les voreres de l’entrada principal al casc històric del municipi, situades en el carrer Herminio Pérez. A més a més, el projecte inclou el soterrament de les línies elèctriques de l’entorn de la Plaça Major i la supervisió arqueològica de les obres.
L’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, ha afirmat que “en breu s’iniciaran els treballs previs d’este important projecte, que suposarà la peatonalització completa de la Plaça Major i de la Plaça de l’església”. Remolar ha posat en valor “la qualitat i sensibilitat amb el nostre passat del disseny del projecte” i ha destacat que “amb estes actuacions se solucionarà l’accessibilitat a l’església, un dels punts més crítics per la gran quantitat de persones majors que transiten regularment per esta zona”.
El consistori s’ha posat en contacte amb tots els veïns implicats per donar-los a conèixer el projecte de primera mà i posar-se a la seua disposició per a qualsevol comentari que puga millorar les actuacions. En este sentit, se’ls ha informat també que a la finalització de les obres es canviaran algunes direccions de l’entorn de la Plaça Major, per tal de millorar la circulació de la zona i, especialment, per reduir l’impacte amb les noves vies peatonals.
Cal destacar que la remodelació de la Plaça Major comportarà també la plantació de noves espècies d’arbres en la zona, alguns dels quals seran mòbils per tal de traslladar-se durant les festes locals.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana