Betxí: La Generalitat repara el pantà de Betxí amb una subvenció per pal·liar els danys de les pluges del 2016


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/12/167092_97218/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 27-12-2017
La Generalitat repara el pantà de Betxí amb una subvenció per pal·liar els danys de les pluges del 2016

A les portes d’acabar l’any, l’Ajuntament de Betxí ha rebut una bona notícia en forma d’una subvenció doble. En concret, la Generalitat Valenciana ha resolt destinar vora 50.000€ al municipi de la Plana Baixa per pal·liar part dels danys que la localitat va patir en les pluges torrencials de novembre de 2016.
De la quantitat total, més de 40.000€ possibilitaran la reparació del Pantà que vaser malmès en el lateral nord després que el fort temporal arrancarà bona part de l’aiguador centenari. Les obres es van iniciar la setmana passada i es duran a terme a càrrec de l’empresa TRAGSA.
De forma paral·lela el consistori ingressarà més de 9.000€ per asfaltar el camí de Montserrat que va ser fortament colpejat per l’aigua. Serà a partir de la segona setmana de gener que es repararà el vial que, a més a més, passarà a incloure un carril bici que unirà la urbanització Versalles amb el municipi.
L’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, s’ha mostrat satisfet per la consecució de la subvenció “que permetrà reparar dos dels punts malmesos per aquell temporal al nostre terme”. Tot i això, el primer edil ha puntualitzat que “en aquell moment també vam fer arribar a la Generalitat que moltes propietats privades van ser danyades i per tant vam sol·licitar ajuda per als particulars, però no ha sigut possible”.
Segons l’informe municipal que recull els danys de les pluges de novembre de 2016, desenes d’arbres van ser tombats, diversos vidres trencats, el sostre de l’Ajuntament arrancat i mobiliari urbà de tota mena afectat. De fet, Betxí ha sigut una de les poblacions que més diners rebrà per part de la Generalitat en esta línia d’ajudes.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana