Betxí: La tercera edició de 'mudem l'escola' decora diversos racons de l'institut


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/4/171686_100935/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 25-04-2018
La tercera edició de 'mudem l'escola' decora diversos racons de l'institut

L’Ajuntament de Betxí ha conclòs la tercera edició del projecte educatiu "Mudem l'escola", en esta ocasió amb l'objectiu de rehabilitar i decorar diversos murs i bancs de l’I.E.S. Betxí. La iniciativa, que es porta a terme des del consistori betxinenc en col·laboració amb tota la comunitat educativa, pretén dissenyar diversos murals pictòrics en els edificis municipals per restaurar-los i embellir-los amb la participació dels alumnes.
Després que els dos anys anteriors es pintaren motius de la romeria de Sant Antoni al col·legi infantil Pequelar i diversos personatges infantils al Col·legi Cervantes-Dualde, en els últims dies les artistes de Laulaenlaseuatinta han rebut la col·laboració dels joves de l’institut per dur a terme els seus decorats.
En esta ocasió s’ha dissenyat una composició sobre la convivència i la pau, amb un recull d’idees del professorat i l’alumnat del centre i la representació d’autors i autores de diferents àmbits amb cites que promouen la no-violència i la pau. En este sentit, en les columnes del pati porxat s’han pintat quatre retrats de representants de diferents cultures amb un paper rellevant en el món de la ciència, les humanitats, les arts i l’esport.
Així mateix, també s’han pintat els bancs amb el disseny del logotip del grup de convivència del centre i del disseny d’un personatge també creat per l’alumnat sota el lema “Ment col·lectiva, per la cultura educativa”. Finalment s’ha pintat una bancada de 16 metres a l’exterior del pati amb els colors de l’Arc de Sant Martí i el lema “Love is Love”.
Àngels Rius, la regidora d’educació, ha destacat que "els projectes de murals a les escoles són una forma creativa perquè els estudiants treballen com a grup i expressen els temes i idees dels escolars" i, a més, "contribueixen a regenerar i donar colorit a edificis".
Lamentablement, cal destacar que en el passat cap de setmana algunes de les pintures dissenyades van patri atacs vandàlics després que algunes persones saltaren al pati del centre i ratllaren alguns murals. Des del consistori s’han denunciat els fets i s’ha fet una crida per identificar els responsables.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana