Borriol: Compromís aconsegueix trencar la paràlisi en els tràmits de la canalització Borriol-Castelló


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/6/174091_102962/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/6/174091_102962/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/6/174091_102962/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Borriol | General | 26-06-2018
Compromís aconsegueix trencar la paràlisi en els tràmits de la canalització Borriol-Castelló

L'Executiva Comarcal de Compromís Plana Alta Alcalatén s'ha felicitat hui per aconseguir, després de nombroses gestions i amb la col•laboració estreta de la Conselleria de Medi ambient i Canvi Climàtic, avançar fins al punt definitiu per a donar solució al problema de depuració d'aigües a Borriol generat per les irregularitats del PP i per aconseguir que, després de mesos de paràlisis per part de l'Alcaldia de Castelló, que el conveni per al col•lector estiga ja en la seua última fase prèvia a la licitació i execució.
Així ho ha manifestat l'Executiva en un comunicat que es produeix després d'una reunió monotemàtica celebrada a Borriol en la qual representants de Compromís de tres de les institucions implicades –Diputació, Castelló i Borriol-, juntament amb els membres de l'executiva han analitzat els resultats de les gestions i la pressió exercida en tots els àmbits per a aconseguir trencar amb el bloqueig al projecte que ha realitzat Amparo Marco des que Conselleria i Diputació subscrigueren el conveni per a fer realitat el col•lector Borriol-Castelló al gener d'enguany.
Des de Compromís han recordat que el 4 d'abril la Conselleria ja va remetre a l'Alcaldia de Castelló una proposta d'acord en la qual es contemplava una inversió de vora 2,5 milions d'euros per a escometre millores en la depuradora de Castelló. No obstant açò, Amparo Marco va deixar sense resposta la proposta, paralitzant així el projecte que havia de donar solució no solament a les aigües residuals de la veïna Borriol sinó allargant el problema de contaminació de les aigües subterrànies de Castelló i Borriol.
La signatura pendent d'Alcaldia de Castelló frenava així un projecte que contava ja amb el vistiplau de la resta d'administracions implicades, amb el pressupost necessari per a la seua execució i incloïa a més el compromís de Conselleria per a escometre millores en la Depuradora de Castelló.
Davant un problema supramunicipal paralitzat, l'Executiva Comarcal de Compromís va iniciar gestions en tots els àmbits. Fruit d'açò, des de Conselleria es va remetre de nou l'esborrany de l'acord a l'Ajuntament que, mantenia i fins i tot ampliava a més les millores en la Depuradora de Castelló.
Aquestes gestions i la pressió de Compromís, han propiciat que, finalment, Amparo Marco haja remès la setmana passada a Conselleria el vistiplau al projecte, subordinat a una calendarización del projecte. En aquest sentit, segons ha pogut confirmar l'Executiva de Compromís, l'alcaldessa de Castelló ja disposa d'aquesta calendarització.
Per aquest motiu, des de l'Executiva de Compromís donen per superada la paralització del col•lector de Borriol ja que des d'Alcaldia de Castelló seria de molt difícil explicació que Marco no estampara la seua signatura aquest mes.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana