Burriana: Borriana aprova el Pressupost Municipal més inversor de l'última dècada i que arriba als 29,8 milions d'euros

Burriana | General | 14-12-2018
Borriana aprova el Pressupost Municipal més inversor de l'última dècada i que arriba als 29,8 milions d'euros

La sessió plenària municipal de Borriana corresponent al mes de desembre ha servit per a marcar les principals línies de treball de l'equip de govern municipal de cara al pròxim any, ja que a més de l'aprovació d'un Pressupost Municipal que arriba als 29,8 milions, incloent el pressupost del Centre Municipal dels Arts Martí de Viciana, també s'han aprovat altres punts claus de cara al pròxim exercici, com la RPT de l'Ajuntament, el projecte d'expropiació per a la finalització de l'anell ciclopeatonal en la carretera del Grau, i fins i tot l'acceptació de la delegació de competències per part del Consell per a la construcció del nou IES Jaume I dins del Pla Edificant. Així, ha sigut la regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de la ciutat, Cristina Rius, qui inicialment ha indicat de forma general que “avui aprovem un Pressupost Municipal realista, que contempla la major inversió en els últims anys en la ciutat amb 2,4 milions, i que tots i totes podem veure que té un marcat caràcter social, sempre pensant en el benestar i l'ampliació de serveis públics per a la nostres veïns i veïnes”. Ha sigut solament el resum dels comptes municipals de cara a 2019, ja que Rius ha detallat i argumentat tots i cadascun dels apartats contemplats dins del Pressupost Municipal, començant per destacar que ““es tracta d'un document molt treballat, i més que mai amb un marcat caràcter inversor i social, i que té com a prioritat complir amb rigor amb les obligacions bàsiques de l'exercici a més de seguir solucionant despeses extraordinàries, seguir augmentant l'oferta d'iniciatives de participació i continuar amb la inversió local que acaba derivant en un increment del benestar social de la gent que vivim a Borriana”. El primer apartat sobre el qual Rius ha oferit contundents dades ha sigut el de el “compliment amb la reducció de deute, ja que en aquests quatre anys hem passat d'una ràtio del 48% a, exactament, la meitat, un 24%, la qual cosa en xifres econòmiques ha suposat passar de 14 milions de deute a tan sols 7, o el que també és el mateix, que el deute haja passat de 460 euros a tan sol 200 euros per habitant, i sempre recordant la congelació d'impostos que durant quatre anys hem aplicat a Borriana, sense ni tan sols, aplicar les pujades de l'IPC com a pressió fiscal i fent-nos càrrec dels increments salarials de la plantilla municipal, i que han sigut d'un 6,25 per cent”.

Burriana: Tres barques peixquen quasi 6.000 kg d'orades

Burriana | General | 23-11-2018
Tres barques peixquen quasi 6.000 kg d'orades

Tres embarcacions amb base en el port de Borriana van aconsseguir capturar en la jornada d'ahir uns 5.800 quilos d'orades. Es tracta d'exemplars silvestres, de major aprecie culinari que els de cria en piscifactories i alguns d'ells, també d'unes dimensions molt superiors a les de ració.

Onda: Onda destinarà més d'1,3 milions d’euros al foment de l'ocupació en el 2019

Onda | General | 21-11-2018
Onda destinarà més d'1,3 milions d’euros al foment de l'ocupació en el 2019

L'Ajuntament d'Onda segueix immers en l'elaboració dels pressupostos municipals per al pròxim any 2019. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha anunciat que aquests comptes van a contemplar de forma inicial més d'1,3 milions d'euros en el foment de l'ocupació i explica que “per a nosaltres és una prioritat i, sempre dins de les possibilitats i les competències del consistori, anem a treballar perquè tothom tinga una oportunitat de treball a Onda. Som conscients de la problemàtica que ha existit amb l'atur en la localitat, per açò és una prioritat d'aquest equip de govern pal·liar aquesta situació i encara que hem obtingut bons resultats amb un descens de més d'1.000 aturats, anem a seguir fent allò que estiga en les nostres mans per a reduir més les xifres”.

Nules: Nules obté una subvenció de quasi 600.000 euros per a un nou taller d'ocupació

Nules | General | 21-11-2018
Nules obté una subvenció de quasi 600.000 euros per a un nou taller d'ocupació

Nules posa en marxa un taller d’ocupació nou amb una dotació econòmica de 749.490 euros dels quals 150.000 euros són d’aportació municipal i la resta, 599.490 del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) de la Generalitat Valenciana.

Nules: Nules convoca la I edició del programa viver d'empreses

Nules | General | 20-11-2018
Nules convoca la I edició del programa viver d'empreses

L’Ajuntament de Nules ha posat en marxa una iniciativa nova enfocada a promocionar i fomentar l’emprenedoria al municipi. De manera que ha convocat la I edició del Programa Viver d’Empreses Nules, amb la qual es vol facilitar un espai físic a emprenedors de la localitat perquè puguen desenvolupar la seua activitat econòmica en la fase inicial.