Burriana: Compromís exigeix 'una 'disculpa' pública de Safont per mentir i no assumir responsabilitats en la sentència de l'escultura a l'aire lliure'


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/2/154341_88262/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/2/154341_88262/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 17-02-2017
Compromís exigeix 'una 'disculpa' pública de Safont per mentir i no assumir responsabilitats en la sentència de l'escultura a l'aire lliure'

El grup municipal de Compromís ha demanat una disculpa pública de qui va ser regidor de Cultura d'aquest municipi al consentir que realitzaren "treballs" en una escultura, "sense consultar a l'artista, ni el procediment, ni la pintura, ni els arranjaments". Safont "no va estar a l'altura d'aquest procés, i ara s'ha demostrat davant del jutge, que ha dictaminat que l'Ajuntament no va actuar correctament".

La "hipocresia" del regidor popular ha arribat al punt de no assumir els seus errors, i haver de donar les culpes als actuals regidors. "Pensàvem que anaven a callar, i no parlar sobre un tema que no van saber gestionar, com tants altres, però l'arrogància que els caracteritza ha fet que seguesquen defensant, l'indefensable", ha apuntat el portaveu de Compromís.

"A vegades més val callar, i assumir responsabilitats, però segueixen acostumats en la seva etapa de govern de no rectificar, ja que no tenen ni el valor de dir que ho van fer malament", ha assegurat Granel. Les paraules del senyor Safont "tornen a ser una mentida darrere l'altra", ja que "el tècnic de cultura no es va posar en contacte amb l'artista per informar del canvi i de la pintada de l'obra", i el més greu, és que "tampoc ho va fer el regidor de Cultura, que era el principal responsable d'aquest moviment. "L'artista no sabia res de la modificació de l'escultura". De fet, el regidor del PP no va demanar cap informe al tècnic de Cultura per a modificar l'escultura, ni pintar-la, per tant, «entenem que va ser una decisió seva, i que ara ha d'assumir que va ser una mala decisió». "M'ha impressionat l'actitud del senyor Safont en aquest tema, en el qual va actuar erròniament, i ara vol tirar les culpes a la resta. No es pot entendre el que se li pot passar pel cap".

Granel ha anunciat que hi ha alguna que altra escultura més que ha canviat de lloc, i de la què tampoc s'ha demanat cap informe al tècnic municipal de Cultura, perquè "abans les decisions es prenien per ser vós qui sou. En aquest cas, regidor de Cultura, sense tenir en compte que hi ha una llei de Propietat Intel·lectual i una altra de Drets d'Autor que deixa molt clar que qualsevol manipulació o acció en una obra d'art ha de tenir el consentiment de l'artista. El senyor Safont ens ha demostrat la seva analfabetisme cultural, i lamentem que no hagi demanat disculpes".