Burriana: Borriana amplia els recursos en matèria d'Igualtat amb la contractació d'una agent a jornada completa


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155423_89127/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 15-03-2017
Borriana amplia els recursos en matèria d'Igualtat amb la contractació d'una agent a jornada completa

El servei de deu hores setmanals s'elevarà ara fins a les 35 hores amb la intenció de “seguir complint amb els nostres compromisos del Pla Municipal d'Igualtat”, segons la regidora Maria Romero

El Ple Extraordinari celebrat a l'Ajuntament de Borriana ha servit per a l'aprovació d'una modificació de crèdit que permetrà la contractació d'una nova agent d'Igualtat i, així, millorar notablement un servei que fins ara era de deu hores setmanals i que multiplicarà els seus recursos per aconseguir les 35 hores d'atenció al conjunt de la ciutadania, i especialment a la dona. Així ho ha aprovat el Ple Municipal després d'exposar la nova subvenció autonòmica que permet l'ampliació del servei. Tal com ha explicat la regidora d'Igualtat a l'Ajuntament de Borriana, Maria Romero, “estem molt contentes amb aquesta nova situació en el nostre servei d'atenció a la Igualtat, ja que s'augmentaran notablement les hores en les quals es prestarà, i per tant, la ciutadania de Borriana serà la que es veja beneficiada”. Romero ha volgut insistir que “caldria recordar que tots els partits representats en el nostre consistori van signar en el seu moment una Declaració Institucional en la qual ens comprometíem a aplicar de forma decidida i ràpida el Pla Municipal d'Igualtat, amb el que l'ampliada dotació del servei és el primer pas necessari i imminent per seguir treballant de la millor manera possible i amb majors recursos”.
Per la seua banda, la regidora d'Hisenda a Borriana, Cristina Rius, ha volgut puntualitzar que “aquesta modificació de crèdit respon a la necessitat de voler ampliar el servei d'Igualtat i d'aprofitar per a la nostra ciutat la subvenció oferida a nivell autonòmic per la Conselleria”. A més, Rius ha volgut matisar que “un dels problemes amb els quals ens trobem en moltes ocasions en els nostres consistoris és que el Govern Central no permet la contractació de més treballadors municipals i, a la vegada, oferix subvencions o ajudes per a aquestes contractacions. Així, la modificació de crèdit portada avui al Ple Extraordinari és l'única forma de seguir treballant de forma conjunta amb institucions com la Generalitat que si entenen que han de seguir dotant als municipis de serveis tan importants com el qual avui podem permetre'ns ampliar i millorar”.